MónTerrassa
Un “lightpainting” farà la foto més màgica d’aquestes festes a Terrassa
  • CA

Un “lightpainting” farà la foto més màgica d’aquestes festes a Terrassa. L’Ajuntament de Terrassa ha inclòs en la programació d’aquest Nadal la creació d’una obra lumínica amb art, llums, música i colors en què es compta amb la participació de la ciutadania. L’esdeveniment, una lightmob experience anomenada «Pintem amb llum el Nadal!», tindrà lloc el dissabte dia 11 de desembre, entre les 19 i les 23 h, a la plaça del Rector Homs.

L’activitat, basada en el lightpainting, consistirà en la creació col·laborativa d’una obra artística a partir de diversos tipus de llums, mitjançant una fotografia de llarga exposició i una càmera instal·lada en alçada. El llenç serà la pròpia plaça del Rector Homs, un dels llocs més emblemàtics i històrics de la ciutat que conforma l’avantsalade la Seu d’Ègara. La creació resultant es projectarà en directe a la façana de l’Església de Sant Pere, per tal que el públic pugui veure en directe els efectes visuals de les seves accions.

Segons la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín: «Es tracta d’una nova activitat basada en una expressió artística innovadora i participativa, amb uns resultats espectaculars a nivell visual, que arriba a Terrassa per primer cop i que esperem que engresqui la ciutadania. En qualsevol cas – ha afegit la tinenta d’alcalde – creiem que després de tot el que hem patit i estem patint per causa de la Covid, els terrassencs i les terrassenques ens mereixem participar junts i juntes en una acció simbòlica i creativa com aquesta, que ens permeti il·lusionar-nos amb la màgia d’aquestes dates».

L’esdeveniment es durà a terme amb la direcció artística dels lightpainters internacionals Frodo DKL i Sfhir i proposa una acció plena de creativitat. El públic participant disposarà d’una llanterna que usarà com a pinzell de llum seguint les indicacions de l’equip artístic. El resultat serà una obra feta en col·laboració entre l’equip artístic expert i la ciutadania participant per pintar amb llum el Nadal a Terrassa. Després de les obres participatives, i amb la música del DJ David Longoria, l’artista Frodo DKL realitzarà obres de lightpainting amb el públic que vulgui endur-se una fotografia de record de l’activitat.

L’acció es repetirà tres vegades (19, 20 i 21 h) i cada sessió tindrà una durada d’uns 45 minuts, aproximadament. Per poder-hi participar, és imprescindible reservar entrada per a una de les tres sessions a través de la plataforma Entràpolis: https://www.entrapolis.com/entrades/lightmob-experience. L’aforament serà d’un màxim de 100 persones per torn. Es demana a les persones inscrites que arribin a la plaça del Rector Homs amb 15 minuts d’antelació per al registre i entrega de llanternes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa