MónTerrassa
Les ofertes en museus i gastronomia atreuen un 12% més de turistes
La Seu d’Ègara és el tercer museu més visitat de Terrassa | Marta Maseras

!--akiadsense-->

El nombre de visitants als Museus de Terrassa s’ha incrementat en un 11,9% durant els mesos de juliol i agost respecte el mateix període de 2015. L’any passat, 14.417 persones van visitar algun dels museus de la ciutat durant aquests dos mesos, mentre que aquest any han estat un total de 16.133.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Amadeu Aguado “l’oferta de ciutat a l’estiu es reforça amb aquest increment de visites i dóna ànims per continuar treballant per millorar i potenciar els atractius que Terrassa presenta als visitants”.

En aquest sentit, cal destacar els diferents productes turístics que s’han impulsat darrerament, com ara un nou combinat per visitar conjuntament la Seu d’Ègara i el Monestir de Sant Cugat, la nova audioguia “Modernisme industrial a Terrassa”, i l’oferta “De Tastet en Tastet” per gaudir de la gastronomia local i comarcal, així com una complerta guia de recursos accessibles. Aquesta amplia oferta turística lligada als diferents atractius que ofereix la ciutat ha contribuït a incrementar el nombre de persones que aquest estiu han visitat Terrassa.

L’equipament que ha registrat el major nombre de visitants ha estat el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, que els mesos de juliol i agost ha rebut un total de 6.427 visites, seguit de la Casa Alegre de Sagrera (3.916 visitants), la Seu d’Ègara (2.549 visitants), la Masia Freixa (1.503 visitants), el Castell Cartoixa de Vallparadís (1.198 visitants) el Centre de Documentació i Museu Tèxtil (241 visitants) la Torre del Palau (179 visitants) i el Claustre del Convent de Sant Francesc (120 visitants).

A la recerca de cultura

Les visites guiades s’han incrementat prop d’un 4%, tant les realitzades per grups (augment del 3,92%) com les individuals (increment del 3,72%). Pel que fa al nombre de consultes a l’oficina de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, durant els mesos de juliol i agost van registrar-se un total de 1.063, amb un increment del 29% respecte el mateix període de 2015. D’aquestes, 927 van ser presencials i 136 telefòniques, amb una mitjana total de 17,42 consultes diàries.

El servei de Turisme disposa també d’indicadors estadístics sobre el perfil de les persones que fan turisme a la ciutat. Les dades indiquen que el nombre de consultes realitzes per gènere (homes i dones) són molt similars, mentre que predomina la franja d’edat compresa entre els 36 i els 65 anys amb un 62,46% del nombre de consultes totals. En referència als segments turístics, destaca el nombre de persones i/o grups que visiten la ciutat de Terrassa amb una finalitat cultural, amb un 48,58% del total de visites registrades. Aquest segment turístic s’ha incrementat de forma significativa respecte el mateix període de 2015 i posa de manifest la bona acollida de les diferents propostes i equipaments culturals que la ciutat ofereix als visitants.

Comparteix