MónTerrassa
Les nenes d'”El Florido Pensil” arriben a Terrassa
Cartell promocional d’El Florido Pensil | CAET

!--akiadsense-->

El clàssic El florido pensil torna 20 anys després de la seva estrena, però ho fa renovat. Es podrà veure el 6 de novembre, a les sis de la tarda al Teatre Principal de Terrassa.

Ara tornem a l’escola i a aquelles aules presidides per la Santíssima Trinitat i el Caudillo per conèixer l’educació espanyola a l’època franquista des del punt de vista femení. El Florido Pensil –Nenes– és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i ideològica brutalitat del sistema educatiu de l’Espanya de la postguerra. Llavors els nens i les nenes no només anaven a classes separades sinó que rebien una educació diferenciada. Assignatures com ara labores del hogar, cocina, economía doméstica, corte y confección o canto. Tot enfocat cap allò que la Sección Femenina denominava el magnífico destino de la dona: el matrimoni i la maternitat.

Les actrius protagonistes són Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti. Una actuació coral, àgil i divertida que uneix la feina ben feta amb la voluntat ben clara de mostrar-nos, a través de l’humor i la ironia, les greus conseqüències d’una educació mal plantejada.

Les dades

Dg. 6 de novembre

Teatre Principal

18h

Durada 1h 30′

Preu: 19€

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa