z
Algunes de les obres de l’exposició de Maria Orpí ‘Abstraccions, volums i textures’ | CENTRE CULTURAL TERRASSA

La terrassenca Maria Orpí exposa Abstraccions, volums i textures a l’espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa. L’exposició és un petit recull de la trajectòria d’aquesta artista que s’inicià en aquest camp a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa. En total es podran veure un conjunt de vint escultures i pintures on combina materials com el paper i el cartró amb pintura acrílica, oli o terra volcànica. La inauguració tindrà lloc aquest dijous, 4 d’abril, a les 19h.

Persona compromesa amb el món artístic i cultural de la seva ciutat, Terrassa, Maria Orpí ha estat tresorera i vocal de l’Associació d’Escultors de Catalunya i vocal dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals. La seva inquietud artística és tant activa, que participa i exposa tant individual com col·lectivament en biennals, certàmens i premis d’arreu del país. Ha mostrat la seva obra per a moltes poblacions de Catalunya com Matadepera, Castellgalí, Sabadell, Manresa, Barcelona, Girona, Tarragona, Santes Creus…per la resta de l’estat i fora, al principat d’Andorra, Estats Units, Bolonya i Gal·les.

La seva trajectòria es va iniciar a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, cursant les especialitats d’escultura, pintura i ceràmica amb professors com Ferran Bach-Esteve, Gabriel Verderi i Ángela Ubasart. També ha ampliat els seus estudis a l’estudi del tallista J.Panés. “La pols de marbre, la pintura acrílica, l’oli, els pigments, la terra volcànica, el làtex i altres materials són habituals en les seves obres. Per Orpí són importants també els materials humils com el paper, el cartró, la sorra, els fils… que l’interessen per la seva expressió plàstica i s’adapten perfectament al seu llenguatge artístic ….”, exposa Fèlix Riaza, crític d’art.

Nou comentari