MónTerrassa
La Xemeneia carrega les piles per la Festa Major amb pregó i un cartell “autèntics”
  • CA

Com cada any, La Xemeneia se suma a la celebració de la Festa Major de Terrassa amb dos actes que, tot i ser relativament nous, s’han consolidat com a tradicionals: el Pregó Autèntic i el Ball de Gralles. Divendres, La Xemeneia donarà el tret de sortida no oficial a la Festa Major amb el Pregó Autèntic, que celebra la seva cinquena edició. En aquesta ocasió, i per evitar aglomeracions, el pregó es farà en un espai sorpresa de la ciutat, obert al públic, i s’emetrà en directe a través del canal de Twitch de La Xemeneia (twitch.com/laxemeneiatrs), a més de penjar-se, posteriorment, a la resta de xarxes socials de l’entitat.

Com és costum, també, el pregoner o pregonera serà algú vinculat al món cultural de la ciutat, sense que se’n desveli el nom fins el mateix moment del pregó, que començarà divendres 2 de juliol a dos quarts de set de la tarda. Com cada any, el Pregó Autèntic té l’objectiu de donar protagonisme i visibilitat a aquells que volen fer arribar la seva veu i les seves idees més enllà del pregó institucional, sempre amb el to sarcàstic, irònic i reivindicatiu que també és senyal d’identitat de La Xemeneia.

El Ball-Concert de Gralles, a l’Escola Pia

El ja tradicional Ball de Gralles, que celebra la quarta edició i s’ha convertit en un acte molt seguit, s’adapta aquest any a la pandèmia i es farà, com la gran majoria d’actes de la cultura popular i tradicional, al pati de l’Escola Pia. Els protagonistes aquest any seran els Quatrevents, un conjunt que combina les músiques populars actuals amb el timbre dels instruments tradicionals, però també amb les innovacions tècniques del segle XXI, com els pedals d’efectes o un set de percussió híbrid. El rebatejat com a Concert de Gralles es farà la mitjanit del divendres al dissabte, amb el públic teòricament assegut i amb entrada prèvia que es pot reservar al web de la Festa Major.

“Ho veiem tot negre”, el leitmotiv del cartell

Una altra de les tradicions de Festa Major de La Xemeneia és la versió del cartell oficial. Davant de les versions de colors i jugant amb emoticones i símbols de la ciutat, l’entitat egarenca ha triat, també, un color concret, el negre, com a símbol de dol per celebrar a mig gas una Festa Major sense poder omplir lliurement els carrers com es feia fins fa dos anys. També hi ha protagonisme polític, com és habitual: la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el seu antecessor, Amadeu Aguado, s’enfilen a l’estil de King Kong al monument a la Dona Treballadora, intentant desempallegar-se d’unes acusacions, en forma d’avions, d’irregularitats a l’hora d’adjudicar contractes. Boladeras i Aguado relleven altres protagonistes, com Jordi Flores i l’Àliga, el 2017, Alfredo Vega el 2018, Vega i Jordi Ballart el 2019 i els portaveus dels grups municipals l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa