La Sala Crespi reivindica la cultura “amb lletres grans” i com a dret essencial

El cicle "Celebrem la cultura" presenta cinc espectacles ben diversos acompanyats d'un manifest de suport al sector

“Apostem clarament per la cultura. Volem reivindicar la cultura amb lletres grans, perquè ens ajudarà a sortir del forat en què ens ha ficat la pandèmia”, ha manifestat l’advocat i activista Joan Tamayo en l’acte de presentació del cicle “Celebrem la cultura”, que tindrà lloc el mes de juny a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere. Es tracta de cinc espectacles ben diversos però amb un objectiu comú: “reivindicar la cultura forma part dels drets internacionals, al mateix nivell i escala que l’alimentació, l’habitatge o l’educació. És un bé fonamental, i sempre queda relegada com una germana petita. És un bé comú i l’hem de cuidar”, ha ressaltat Eduard García.

Amb aquest cicle, acompanyat del manifest “Perquè la cultura és treball i és bé essencial“, es vol també reclamar a les administracions que inverteixin en cultura, “al nostre país estem per sota de la mitjana europea. Cal fer un tomb. També a Terrassa, on no temim polítiques culturals i on no hem dedicat cap espai obert a la cultura, a la creació, als joves…”, ha exposat Tamayo. I García ha matisat, “tenim una ciutat molt rica creativament però els grups funcionen com poden, sense ajudes. Fem una crida als governs a ajudar més les entitats i associacions culturals”.

Els espectacles que es podran veure són:

-5 de juny. A les 20h. Amb el grup Qollunaka, “Les cançons de Rosita”, el qual forma part d’un espectacle musical d’havaneres que ve a ser un petit tast o avançament del que serà el nou porjecte del grup egarenc. Comptarà amb la participació del grup d’havaneres Sa Parrranda. I rom cremat.

-6 de juny. A les 18h. Lídia Pujol en concert. La cantautora portarà un espectacle ple de música, poesia, teatre i pensament crític. Un concert que farà un repàs dels temes que han marcat la seva trajectòria i presentarà el seu darrer treball, “Conversando con Cecilia”.

-12 de juny. A les 20h. “Mongetes”, amb el Cor Jove de Sentmenat. Celebració dels deu anys del Cor Jove, que torna a l’escenari després d’haver sobreviscut als estralls de la pandèmia. Porten un espectacle picantó, sobre els baixos fons d’un convent de monges i un convent de frares que intenten desesperadament recaptar fons per solucionar un problema.

13 de juny. A les 18h. “Bruna”, del Grup Amic del teatre d’Ullatrell. L’aclamat musical, ambientat als anys 90 i protagonitzat per una nena d’11 anys torna a l’escenari un cop més. Dirigit per Mateu Peramiquel i Mar Puig, es tracta d’un musical on la memòria històrica hi és ben present.

19 de juny. A les 20h. “Rumbesia”, un espectacle de recital de poesia fusionat amb rumba. Està format per 10 poemes d’autors catalans adaptats a la rumba, així com una revisió de cançons poètiques i adaptacions al català de clàssics. Aquest acte compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere.

Nou comentari