MónTerrassa
La Sala Crespi reivindica la cultura “amb lletres grans” i com a dret essencial
  • CA

“Apostem clarament per la cultura. Volem reivindicar la cultura amb lletres grans, perquè ens ajudarà a sortir del forat en què ens ha ficat la pandèmia”, ha manifestat l’advocat i activista Joan Tamayo en l’acte de presentació del cicle “Celebrem la cultura”, que tindrà lloc el mes de juny a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere. Es tracta de cinc espectacles ben diversos però amb un objectiu comú: “reivindicar la cultura forma part dels drets internacionals, al mateix nivell i escala que l’alimentació, l’habitatge o l’educació. És un bé fonamental, i sempre queda relegada com una germana petita. És un bé comú i l’hem de cuidar”, ha ressaltat Eduard García.

Amb aquest cicle, acompanyat del manifest “Perquè la cultura és treball i és bé essencial“, es vol també reclamar a les administracions que inverteixin en cultura, “al nostre país estem per sota de la mitjana europea. Cal fer un tomb. També a Terrassa, on no temim polítiques culturals i on no hem dedicat cap espai obert a la cultura, a la creació, als joves…”, ha exposat Tamayo. I García ha matisat, “tenim una ciutat molt rica creativament però els grups funcionen com poden, sense ajudes. Fem una crida als governs a ajudar més les entitats i associacions culturals”.

Els espectacles que es podran veure són:

-5 de juny. A les 20h. Amb el grup Qollunaka, “Les cançons de Rosita”, el qual forma part d’un espectacle musical d’havaneres que ve a ser un petit tast o avançament del que serà el nou porjecte del grup egarenc. Comptarà amb la participació del grup d’havaneres Sa Parrranda. I rom cremat.

-6 de juny. A les 18h. Lídia Pujol en concert. La cantautora portarà un espectacle ple de música, poesia, teatre i pensament crític. Un concert que farà un repàs dels temes que han marcat la seva trajectòria i presentarà el seu darrer treball, “Conversando con Cecilia”.

-12 de juny. A les 20h. “Mongetes”, amb el Cor Jove de Sentmenat. Celebració dels deu anys del Cor Jove, que torna a l’escenari després d’haver sobreviscut als estralls de la pandèmia. Porten un espectacle picantó, sobre els baixos fons d’un convent de monges i un convent de frares que intenten desesperadament recaptar fons per solucionar un problema.

13 de juny. A les 18h. “Bruna”, del Grup Amic del teatre d’Ullatrell. L’aclamat musical, ambientat als anys 90 i protagonitzat per una nena d’11 anys torna a l’escenari un cop més. Dirigit per Mateu Peramiquel i Mar Puig, es tracta d’un musical on la memòria històrica hi és ben present.

19 de juny. A les 20h. “Rumbesia”, un espectacle de recital de poesia fusionat amb rumba. Està format per 10 poemes d’autors catalans adaptats a la rumba, així com una revisió de cançons poètiques i adaptacions al català de clàssics. Aquest acte compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa