MónTerrassa
José Sacristán i un conte indígena, les propostes del Terrassa Arts Escèniques
  • CA

Terrassa Arts Escèniques presenta aquest cap de setmana dues propostes. Dissabte al Teatre Principal arriba Señora de rojo sobre fondo gris on el gran José Sacristán interpreta el monòleg de Miguel Delibes (amb totes les entrades exhaurides); i diumenge al Teatre Alegria la Cia. Giramàgic porta a escena un conte indígena a Hai, la pescadora de somnis, teatre familiar recomanat per infants a partir de 3 anys.

Sinopsi: SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS

Ds. 1 de maig, 20h | Teatre Principal 1h 30min

Un pintor amb molts anys en l’ofici porta temps sumit en una crisi creativa. Des que va morir de manera imprevista la seva dona, que ho era tot per a ell, pràcticament no ha pogut tornar a pintar. L’obra és el relat d’una història d’amor en un camí desenfrenat cap a la mort, en aquella Espanya amb trets inequívocs dels anys 70, que ens parla de la felicitat i de la seva pèrdua, i que arriba a la intimitat i emoció de cada un de nosaltres pel camí recte i simple de la veritat.

Cent anys després del naixement de Miguel Delibes, José Sacristán ens regala una interpretació commovedora del monòleg Señora de rojo sobre fondo gris on l’escriptor va retratar la dona de la seva vida. A través de Sacristán reviurem un amor que s’omple de dramatisme, i segurament de major plenitud, quan apareix l’enfermetat. Una mirada contundent sobre la pèrdua de la parella després de molts anys de convivència que retrata “una senyora de vermell”, tan lluminosa, sobre “el fons gris” de totes les circumstàncies que envolten el seu final. En paraules de l’actor: “Volver a Miguel Delibes es no dejar de aprender a mirar”.

Sinopsi: HAI, LA PESCADORA DE SOMNIS

Dg. 2 de maig, 17h | Teatre Alegria | 55 min

Un cargol de mar emet la música de l’oceà en un vaixell de cartró. Hai, la pescadora de somnis inicia la seva aventura poètica per l’oceà de la imaginació i convida al públic a submergir-se en aquest viatge oníric de màgia, titelles i moviment. En companyia de la protagonista en el seu somni per la llibertat, en una experiència psico-màgica, a la fi, ens alliberarem tots i totes.

Aquest és un conte indígena de gran poètica visual creat a partir de materials reciclats i amb música original. En un trajecte per l’oceà de la imaginació, aprendrem a deixar enrere les nostres pors i a donar ales a la creativitat. Un muntatge presidit per la delicadesa i la senzillesa on petits i grans, de ben segur, aprendrem molt de la Hai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa