MónTerrassa
El Jazzterrasman 2018 posa punt i final al 37è Festival de Jazz Terrassa
  • CA
Pau Bombardó rebrà el guardó Jazzterrassman | Amics de les Arts

!--akiadsense-->

Darrer cap de setmana per clausurar el 37è Festival de Jazz Terrassa amb els últims concerts d’aquesta edició. La plaça Vella rebrà aquest dissabte a les 12h, un dels músics més emblemàtics de l’escena del swing i el jazz clàssic europeu. El vibràfon del músic parisenc Dany Doriz presidirà el concert acompanyat del quartet de Toni Solà. L’aliança amb el vibrafonista francès no és nova. Plegats, han participat en nombrosos concerts arreu d’Europa i l’Àfrica i han compartit diversos projectes. El darrer concert de la present edició a la Plaça Vella brillarà amb un repertori impregnat pel swing i hard bop, amb temes de Lionel Hampton, Benny Goodman, Illinois Jacquet o Count Basie, entre molts d’altres. En cas de pluja, el concert es traslladarà a la Nova Jazz Cava.

Pau Bombardó, Jazzterrassman

Com és habitual en les darreres edicions del certamen, l’entrega del guardó Jazzterrasman significa el final de festa i la cloenda musical del Festival. El concert a la Nova Jazz Cava aquest dissabte a les 22h es pronostica entranyable, com a mínim. Pau Bombardó és l’escollit per ostentar el premi que durant setze edicions atorga el Festival en reconeixement a la trajectòria musical, la tasca en la divulgació del gènere jazzístic i la vinculació d’aquest músic amb Jazz Terrassa.

Pau Bombardó té una profunda relació amb el Club de Jazz egarenc. Va formar part de les primeres formacions residents de l’antiga Jazz Cava del carrer Sant Quirze. Se li comptabilitzen prop de 300 concerts a la ciutat de Terrassa. El concert de tancament comptarà amb la participació de fins a 15 músics, amics i companys de viatge del barceloní.

El guardó Jazzterrassman consisteix en una peça en bronze dissenyada per l’artista egarenca Sílvia Segura. L’escultura recorda la Nova Jazz Cava per la seva base octogonal i a les inacabables notes de saxo pels ondulants fils de bronze que semblen elevar-se cap al sostre. Es tracta d’una peça viva i musical, ja que emet diversos sons en ser colpejada suaument.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa