L’artista egarenca Irene Pérez inaugura aquest dissabte a l’Estudi Tigomigo de Terrassa (c/ Viveret, 17) l’exposició Llavors per a la resistència. Our_hi/story(ies) que neix de la relació entre una mare i una filla. La mostra anirà acompanyada d’un cicle d’activitats gratuites i obertes entre les quals destaquen xerrades, visites guiades, contacontes, performances, cinefòrums i diversos tallers amb la col·laboració d’artistes i col·lectius de la ciutat. Llavors per a la resistència és també una exploració de la maternitat com a eina de resistència política, com una forma d’activisme per replantejar-nos l’educació, la relació amb la Terra i també la construcció històrica.

Per aquestes activitats, Irene Pérez s’ha envoltat d’artistes i col·lectius de la ciutat com ara El Salto de Mendieta, Filagarsa, la llibreria Synusia, el Grup de Mitja Subversiva, entre d’altres. Aquest és el programa d’activitats que presenta:

  • 14/12 de 17.30 a 20.30h. Inauguració i creació col·lectiva del catàleg-zine de l’exposició.
  • 28/12 de 17.30 a 19h. Contacontes juntament amb els artistes Rosanna Fontanet i Joan Ignasi Ros, del col·lectiu Filagarsa.
  • 10/1 de 17.30 a 21h. Jocs de taula i cinefòrum amb el documental Lorenza Böttner – Portrait of an Artist per explorar la historia, l’economia i els cossos des de perspectives no hegemòniques. Activitat en col·laboració amb els col·lectius El Salto de Mendieta i Guerrilla dels Cossos.
  • 18/1 de 18 a 20h. Lectures col·lectives improvisades. L’artista multidisciplinar Carmen Hurtado, la fotògrafa i bordadora Tatiana Donoso i l’escriptora Rosa Pérez que ens presentaran textos relacionats amb la seva obra.
  • 01/02 de 17.30 a 18.30h. Visita acompanyada i taller de fanzín sobre les nostres ancestres, amb la col·laboració de la llibrerira Synusia.
  • 15/02 de 17.30 a 20.30h. Tancament de l’exposició tot teixint amb el Grup Mitja Subversiva.

Qui és Irene Pérez

Irene Pérez explora conceptes d’identitat, gènere, llenguatge, aprenentatge i ecologia. Pérez utilitza diversos suports, incloent treballs sobre paper, tèxtil i so. Les seves obres parteixen de vivències personals i són indagacions multidisciplinàries que tenen com a objectiu convertir-se en vehicle generador d’experiències i pensament.

Nascuda el 1975 a Terrassa, Irene Pérez va iniciar la seva carrera a Chicago (Estats Units), on va viure entre 1999 i el 2009. Llicenciada en belles arts a la Universitat d’Illinois a Chicago, els seus estudis també inclouen història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona i fotografia i belles arts al College of DuPage (Illinois, Estats Units). Aquesta és la segona exposició individual de l’artista a la sala Tigomigo. En 2015 vam poder gaudir de la mostra (des)connexions. Podeu trobar més informació sobre el seu currículum en aquest espai.

Nou comentari