MónTerrassa
L’ventura d’una alumna de l’INS Terrassa a Corea del Sud
Júlia De la Rosa ha participat en el Biky - Busan International kids & youth Film Festival
Júlia De la Rosa ha participat en el Biky – Busan International kids & youth Film Festival | Terrassa City Of Film

!--akiadsense-->

El prestigiós Biky – Busan International kids & youth Film Festival ha comptat en la seva 14a edició amb la participació d’una egarenca. Es tracta de Júlia de la Rosa, alumna de 1r d’ESO de l’Institut Terrassa, que va realitzar les tasques d’assistent jurat. La terrassenca va entrar en aquest projecte gràcies a Terrassa City of Film, que va obrir un concurs de pòsters del Biky als centres educatius de la ciutat. De la Rosa va resultar-ne guanyadora, i el premi va ser el viatge a Corea. El festival s’ha celebrat del 9 al 15 de juliol.

Aquesta participació d’un centre educatiu local en una activitat proposada per una ciutat ‘germana’ de Terrassa dins la xarxa UNESCO s’emmarca en les moltes activitats que s’han generat a la ciutat des de la seva designació com a Ciutat Creativa en 2017. L’equip de TCOF ha acompanyat l’Institut, l’alumna i la seva família al llarg de tota l’experiència, des de la selecció del seu dibuix per enviar als responsables del Festival, passant per les gestions un cop la Júlia va resultar guanyadora i fins als últims detalls de la seva marxa Busan a principis de juliol.

Des de Terrassa City of Film han parlat amb De la Rosa perquè els expliqués com havia estat aquesta experiència:

Com ha estat en general l’experiència a Busan?

Molt bé! He après coses sobre els coreans i la seva cultura i que no eren tal com m’imaginava. Ha sigut una experiència inoblidable. Espero que puguem presentar un curtmetratge amb l’escola l’edició que ve!

Com ha estat la rebuda i acompanyament de l’equip de Busan City of Film durant la vostra estada?

Molt acollidora! Sempre teníem a algú de l’equip que ens coneixia i ens ajudava. A més, teníem un autobús que ens portava de l’hotel als llocs on havíem d’anar dins el Festival Biky.

Quines activitats concretes vas realitzar dins del BIKY?

Vaig anar a diferents actes vinculats amb el festival. També vaig haver de parlar en una cerimònia de recepció on vàrem conèixer directors d’altres festivals de cinema.

Amb quines altres personalitats vas realitzar les tasques de jurat dins el festival?

Vam fer un dinar on vaig conèixer els altres components del jurat entre els quals estaven la Lee Re i la Lee ji-won, actrius joves i conegudes a Corea. Vaig avaluar junt amb el jurat 10 curtmetratges que havíem vist anteriorment i finalment vam donar els premis a les millors pel·lícules. Va ser una experiència fantàstica!

Quina activitat ser la que més et va agradar? Imaginaves que l’experiència seria com ha estat?

La que més em va agradar va ser avaluar els curts, ja que em van ensenyar jocs d’allà i al revés. A més em vaig fer amiga de les del jurat.

Quin és el record més especial del viatge?

Va ser quan vam anar a la vila Gamcheon perquè és molt pintoresc. Tot eren pintures per les parets de les cases i escultures molt originals.

Ens expliques alguna anècdota o sensacions sobre el que vas conèixer?

Una anècdota va ser que em vaig trobar una noia de Terrassa que em volia fer unes preguntes, va ser una coincidència gegant i no m’ho imaginava. També em va sorprendre que tots els edificis eren molt alts i que la gent era molt respectuosa, ja que no vam trobar ni brossa a terra, ni grafitis. I que a les nits hi havia molts karaokes pels carrers i inclús hi havia estructures ja muntades per cantar a la platja.

L'alumna egarenca va compartir experiències amb altres infants de Corea
L’alumna egarenca va compartir experiències amb altres infants de Corea | Terrassa City Of Film

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa