MónTerrassa
L’influencer booktuber i editor Jan Arimany a Bambú Llibreria de Terrassa
  • CA

El Club de Lectura per Adults de Bambú Llibreria Infantil i Juvenil, organitzat per l’escriptora Cristina Redondo, continua aquest mes, amb la segona sessió dedicada al llibre Canción del Ocaso escrit per Lewis Grassic Gibbon i publicat en castellà per Trotalibros Editorial. Per aquest motiu, en aquesta sessió, que es cel·lebra el proper dimecres 23 de Febrer a les 19:30h, hi haurà l’editor de Trotalibros Editorial, Jan Arimany.

Canción del Ocaso ha estat votada com la novel·la favorita dels escocesos i portada a la pantalla gran per Terence Davies, Canción del Ocaso és l’obra més aclamada de Lewis Grassic Gibbon i un clàssic imprescindible de la literatura escocesa. La història de Chris dibuixa amb un lirisme extraordinari la duresa de la vida rural, els canvis produïts per l’esclat de la Primera Guerra Mundial i la fortalesa d’una dona que, com la terra que treballa amb les seves mans, resisteix i reverdeix davant les inclemències del destí. El diari britànic The Guardian ha dit de Canción del Ocaso: «Una evocació inoblidable d’una forma de vida que s’ha esvaït. És una cançó d’amor per un paisatge i un llenguatge que encara resulten familiars i preciosos per a una generació que va néixer molt després de morir. Chris és una de les grans dones de la literatura del segle XX» .

Lewis Grassic Gibbon és el pseudònim literari de James Leslie Mitchell (1901-1935), un¡ dels escriptors més destacats de les lletres escoceses. Nascut en Auchterless, en el nord- est d’Escòcia, va créixer envoltat d’un paisatge rural de verds pujols i terres fecundes. Va començar a treballar com a periodista a l’Aberdeen Journal i en el Farmers Weekly; després d’haver servit en la Real Força Aèria britànica, es va instal·lar en Welwyn Garden City per a dedicar-se a l’escriptura a temps complet. Malgrat la seva mort prematura, quan tan sols tenia trenta-tres anys, la seva obra, composta de novel·les, relats i assajos, és prolífica. Grassic Gibbon combinava en les seves històries el flux de consciència, el realisme social i un lirisme genuïnament escocès. La seva Trilogia Escocesa, de la qual Canción del Ocaso (1932) és la primera part, s’ha erigit en una obra mestra de la literatura escocesa del segle XX i va ser triada com el llibre favorit dels escocesos en una enquesta de la BBC.

De les Escaldes-Engordany

Jan Arimany (Escaldes-Engordany, 1993). Graduat en Dret i Màster d’edició internacional en la City University of London. Al 2012 crea el blog personal Trotalibros, on comença a compartir la seva opinió sobre les seves lectures. El 2019 deixa l’advocacia per intentar fer realitat el seu somni de ser editor i obre un canal de YouTube que actualment ja supera els 24.500 lectors subscrits. El gener del 2021 neix el seu projecte: Trotalibros Editorial. Bambú Llibreria Infantil i Juvenil juntament amb l’escriptora Cristina Redondo organitzen el Club de Lectura Bambú, que neix amb la intenció de fomentar l’hàbit lector entre els
ciutadans de Terrassa, tot apropant obres de notòria actualitat literària al públic lector, però també sorgeix amb la vocació de fomentar el diàleg entre escriptors, món editorial i lectors, és per això que cada sessió comptarà amb la presència destacada de professionals de la literatura relacionats amb el llibre llegit.

A les properes sessións es llegirà “ El nom del món és bosc” d’Ursula K. Le Guin publicat per Raig Verd, “Un pon d’Alexander” de Willa Carther publicat per Cal Carré, “Fins aqui” de Cesc Cornet publicat a Llibres del Delicte i “Un final” de J.P. Sansaloni publicat a Raig Verd.

Cristina Redondo és escriptora terrassenca i ha publicat Clandestina (Penguin Llibres; Penguin Libros) Clandestina s’ha erigit com una de les novel·les que s’ha inclòs en la llista¡ de “Els 20 llibres femenistes que no et pots perdre” de la revista Marie-Claire, també la revista Forbes ha dit d’ella “La primera novel·la de Cristina Redondo, és un thriller intens, ple d’intriga i torbadores reflexions sobre la democràcia i el sistema polític que ens ocupa”, a més la revista Harper ‘s Bazaar ha dit de la seva autora “La novel·la negra ha trobat en Cristina Redondo una de les seves millors representants”. En l’actualitat, L’autora terrassenca Cristina Redondo escriu la seva segona novel·la, mentre col·labora activament en el foment de la lectura a través de la col·laboració en actes culturals amb altres escriptors, presentacions de llibres, debats literaris i direcció de grups de lectura.


Bambú Llibreria ha obert les portes en el novembre 2021, i està especialitzada en llibres infantils i juvenils, però també, disposa d’oferta lectora per al públic lector adult. Al capdavant de Bambú Llibreria trobem les professionals llibreteres: Antonina González i¡ Verònica Rincón, que compten amb més de deu anys d’experiència en el sector de les
llibreries.


Link al Club de Lectura per Adults de Bambú Llibreria : https://llibreria-bambu.com/club- de-lectura-dadults/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa