MónTerrassa
La inauguració del Pessebre fa que Terrassa ja visqui el Nadal
  • CA

Aquest 27 de novembre s’ha inaugurat el tradicional Pessebre de la ciutat, que enguany consolida la seva ubicació a la plaça Vella. De mica en mica, la ciutat s’omple de nadal. A càrrec de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, per dotzè any consecutiu, el conjunt representa un petit temple romà en una situació molt precària i gairebé en runes. La seva composició està formada per panells de fusta recoberts de porexpan per facilitar els relleus de la pedra de cantera i la manufactura de la totxana.

La tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; la regidora de Comerços i Mercats, Jennifer Ramírez; la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; portaveus dels Grups Municipals i membres de la Corporació Local; han assistit a l’acte d’encesa de llums de Nadal i, posteriorment, han visitat el pessebre oficial.

La pintura emprada en aquesta obra vol reproduir el color ocre que tenien les pedres que s’utilitzaven per a la construcció de monuments de l’època, abans i desprès del naixement de Jesús. La cúpula del temple es mitja boca de canó i les proporcions del conjunt estan en consonància amb les figures, amb una il·luminació de l’interior que ressalta el pessebre durant la nit. L’obra es completa amb un jardí de palmeretes i altres arbres i detalls per aportar realisme a tot el conjunt.

Santiago Pascual Talens ha estat l’autor del projecte, havent comptat pel que fa a la seva construcció amb la col·laboració de José Serrano, Antonio Lopez i Josep Maria Canals. El Servei de Cultura i els treballadors del servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament de Terrassa s’ha encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l’enjardinament de tot l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa