MónTerrassa
Imatges del dia a dia en un pis tutelat captades pels mateixos ocupants
  • CA

L’experiència de viure en un pis tutelat a través de fotografies captades pels mateixos protagonistes. Aquesta és la proposta de l’exposició (Fora de) Control, impulsada per la fotoperiodista terrassenca Mireia Comas, i que es podrà veure dins del Festival Emotiva 21 a la sala 5 de La Factoria Cultural. La mostra s’inaugura aquest dijous, 7 d’octubre, i s’allargarà fins al 14 de novembre, de dilluns a dissabte de 16h a 21h i festius si hi ha funció.

Mohamed Ait el Haj, Ayoub Iglili, Ayou Elkanbouy, Omar, Ibrahim, Abdellatif Ahamdouche, Younes Laouissi, Hicham, Khalid Aghnaj, Riduan i Anas són els protagonistes d’aquesta mostra. Com viuen, com es relacionen, com es vesteixen o com dormen aquests joves migrants que ara fa un any vivien en una nau abandonada intentant sobreviure a tot tipus de dificultats i penúries, i que gràcies a Creu Roja i Serveis Socials des de desembre viuen en un pis tutelat. El mateix que ocupa l’espai central d’aquesta exposició.

El projecte va néixer de la càmara de Comas que va realitzar un reportatge sobre la seva vivència a l’interior de la fàbrica i que no va abandonar fins que se’ls va trobar una sortida digne. Va ser aleshores quan la fotoperiodista va decidir tirar endavant un taller de fotografia amb ells com a protagonistes. Per això, els va deixar una càmara perquè fossin els mateixos joves qui “tractessin d’explicar de primera mà el que veuen, senten o són”. Miras reconeix que les “imatges poden no tenir una gran càrrega estètica a primera vista ni desperatr l’interès de qui les mira. Però és precisament aquesta falta d’estètica segons els nostres cànons i la falta d’interès per part de qui mira, el que més ens parla del col·lectiu a què pertanyen”. 

Festival Emotiva

El Festival Emotiva 21 s’inaugura aquest dijous i compta amb 13 exposicions més a diferents espais de la ciutat. L’altra gran aposta del festival són les activitats al voltant de la fotografia. Durant poc més d’un mes s’han programat tallers, conferències i taules rodones obertes a qualsevol amant de l’art i la fotografia.

Al Factoria Cultural, a més d’aquesta exposició de Mireia Comas es podrà veure Pescuezos, de Raül Clemente, sobre la realitat oculta dels gossos llebrers i Please, don’t smile, del prestigiós fotoperiodista Frank Horvat.

Una de les imatges que es pot veure en la mostra de “(Fora de) Control” | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa