MónTerrassa
“Iaia. Memòria històrica” arriba al Coro Vell de Terrassa
  • CA
Alba Valladaura en l’espectacle Iaia.Memòria Històrica | L’Embarral

!--akiadsense-->

El proper dissabte 23 de desembre es podrà veure al Coro Vell de Terrassa l’espectacle Iaia. Memòria històrica, creat i protagonitzat per la terrassenca Alba Valldaura. En aquest espectacle, Alba Valldaura recupera la història de la seva àvia Mercedes Cajo Ballestín per parlar també d’una part molt important de la història del nostre país.

Es tracta d’un exercici de recerca històrica de documentació escrita i audiovisual on, amb l’ajuda de cançons, poemes i textos es recupera la memòria personal i col·lectiva. Amb només una actriu i amb una gran simplicitat escènica Alba Valldaura utilitza tots els recursos que li dòna la seva formació en teatre gestual convertir-se en la seva àvia en alguns dels moments més importants de la seva vida. Molts pocs elements serveixen per repassar 96 anys de vida i una història personal serveix per repassar la d’un país.

Iaia. Memòria històrica és el fruit del treball de fi de grau d’Alba Valldaura a l’Institut del Teatre i des de que es va estrenar l’any 2012 s’ha representant a escenaris de tot Espanya. Ha fet temporada a la Sala Fènix de Barcelona diverses vegades i s’ha pogut veure a altres punts de l’Estat com el Festival Emergentes, Encuentro Internacional de Jóvenes Creadores en las Artes de Mairena del Alcor (Sevilla) o la sala Nave 73 de Madrid. Després de voltar per tot l’Estat Iaia. Memòria històrica es va representar també a Terrassa el passat més de març dins el cicle Fem Sala on va exhaurir totes les localitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa