MónTerrassa
Homenatge a la poetessa María Teresa Gascón a Terrassa
  • CA

Un grup de lectors, seguidors i amics retran un homenatge a la poetessa de Terrassa María Teresa Gascón Frago amb motiu del seu vuitantè aniversari. Nascuda a Binèfar però resident a Terrassa des dels 25 anys, la poetessa ha desenvolupat una intensa activitat cultural a la ciutat, publicant nombrosos llibres i rebent diversos guardons per la seva tasca. Joan Francesc Fondevila, President de l’Associació per al Foment Cultural de Terrassa (AFCT), ha explicat en un comunicat que l’acte d’homenatge es tracta d’un dinar organitzat per la mateixa associació el proper dissabte 27 de novembre al Restaurant Tapiñas i s’emmarca en un seguit d’activitats sobre els 80 anys de Gascón.

La poetessa ha estat vicepresidenta de l’Associació de Poetes Terrassencs durant 32 anys, promotora d’homenatges diversos (Raimundo Ramírez de Antón o Francesc Palet), membre del jurat del Premi de Poesia Raimundo Ramírez de Antón-Ciutat de Terrassa, del Premi Calassanç, Enric Gall d’Òmnium Cultural i Sant Jordi de la Caixa Provincial de Catalunya. Gascón ha publicat una vintena de llibres, com “Aliento de la tierra”, “Poso de unos destrozos”, “La suave piel del recuerdo”, “La vida en cada labio”, “Huir en la palabra”, “Laberinto callejero”, “Palabras y ausencias”, “Dúplex a veces compartido”, “Mientras mueren las rosas”, “La luz desnuda” o “Poesía reunida 1995-2010”.

A més a més, ha col·laborat amb nombroses entitats i institucions, com l’Ajuntament de Terrassa, el Casal de la Dona, Xerrades amb convidat, Festa de la Poesia, Casa Galèria, Casa-Museu Alegre de Sagrera, Aula Gran de Terrassa, Associacions de Veïns diverses (Centre, La Grípia, Sant Llorenç…), Amics de la Neurologia o centres acadèmics diversos. Així mateix, ha ofert conferències i recitals en nombroses ocasions, entitats i mitjans de comunicació (Ateneu Terrassenc, Ràdio Terrassa SER Vallès, Ràdio Municipal de Terrassa, TVT, TV20, Ràdio Matadepera i altres mitjans de la resta de Catalunya i Espanya).

A més de les publicacions al blog de l’escriptora -que ja compta amb més de 3 milions de visites- i la intensa activitat en xarxes socials, està prevista l’edició imminent d’un llibre antològic, publicacions col·lectives, diverses lectures poètiques a Terrassa, Binèfar i L’Escala -municipi on estiueja des de fa anys- i actes diversos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paqui a novembre 25, 2021 | 11:51
    Paqui novembre 25, 2021 | 11:51
    Enhorabona!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa