MónTerrassa
La història de la Seu d’Ègara, en un espectacular vídeo mapping
  • CA

El dijous 13 de desembre la Seu d’Ègara acollirà un espectacle artístic de vídeo mapping que es projectarà a les façanes de les tres Esglésies de Sant Pere que conformen el conjunt monumental. Amb aquesta innovadora presentació, l’Ajuntament de Terrassa vol donar un nou impuls a la Candidatura La Seo episcopal de Ègara y su decoración pictórica (siglos V-VIII), per convertir-se en patrimoni Mundial de la Unesco.

Recentment, la candidatura de la Seu d’Ègara ha estat incorporada a la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial, un pas imprescindible per poder presentar la posterior candidatura formal davant d’aquest organisme internacional. L’objectiu principal d’aquest espectacle no és només posar en valor el monument, sinó també acostar i facilitar al públic en general la seva interpretació i evolució i difondre la seva vàlua cultural i documental al conjunt de la societat respectant el seu valor històric. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado: “Es tracta d’una iniciativa que, enlloc d’ancorar les ciutats i el seu patrimoni en el seu passat, converteix aquests elements en un escenari preciós per fomentar l’intercanvi cultural i la projecció exterior. Volem convidar tothom a veure, viure i conèixer la història i l’evolució de la Seu d’Ègara d’una forma totalment innovadora i mai experimentada fins ara”.

El video mapping de la Seu d’Ègara aplica les darreres tecnologies audiovisuals al patrimoni medieval. En aquest sentit, el projecte pretén capturar l’essència històrica del conjunt mitjançant la projecció audiovisual i l’animació. Un espectacle audiovisual de llum i so que ajudarà al visitant a entendre les diverses fases històriques de la Seu d’Ègara i, sobretot, a conèixer l’excepcionalitat de les pintures que decoren els absis dels temples a través de la seva recreació digital. Mitjançant tres projectors d’alta definició situats a l’exterior de les esglésies, el visitant podrà seguir el relat de l’evolució del monument a través de les imatges més significatives de la seva història. Una de les aportacions més singulars serà la restitució virtual i digital de l’arquitectura del conjunt episcopal d’Ègara i la decoració pictòrica dels absis.

Les projeccions es podran veure dijous 13 de desembre a les 18.30, 20.30 i 22.30 h. L’activitat és gratuïta, no cal inscripció prèvia i es apta per a tots els públics. A més, i per a totes aquelles persones interessades, abans de la projecció del video mapping es realitzaran visites guiades al conjunt a les 17 h, 19 h i 21 h realitzant una inscripció prèvia al Museu de Terrassa.

Música

• Dead Can Dance – Yulunda

• Missa de Tournai (c,1349) – Ensemble Organum

• Sederunt Principes – Escuela de Notre-Dame Organum

• Palladio – Karl Jenkins

• Praiser for the mother. The Music of Hildegard von Bingen – Vision

• Parce mihi, domine – Cristóbal de Morales

• Ad Mortem Festinamus, virelai (Montserrat, Llibre Vermell) – Capella de

Ministrers

• Carmina Burana – Carl Off

• Lamento di Tristano-La Rotta

• Gloria in D major RV 589, d’A. Vivaldi – John Eliot Gardiner

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa