MónTerrassa
Un grup de Terrassa, seleccionat per a la 20a edició del Sona9
El grup de punk-rock de Les Buch
El grup de punk-rock de Les Buch | Les Buch

!--akiadsense-->

La 20a edició del Sona9 ha seleccionat els 18 participants per a la fase preliminar del concurs, prevista inicialment al juny i juliol i que el context de la pandèmia ha obligat a traslladar al setembre. D’entre 139 propostes, participació rècord del certamen, s’han seleccionat 12 artistes de Catalunya, 3 de les Illes Balears i 3 del País Valencià.

Els grups classificats per Catalunya tocaran a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm entre l’1 i el 10 de setembre, mentre que les preliminars de València i Palma seran els dies 17 i 18 de setembre. El jurat escollirà quatre grups i el públic el cinquè, que passaran directament a fase final, que es disputarà entre el 5 i el 31 d’octubre. La final serà el 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Els 12 artistes seleccionats per Catalunya són: Cuarto Segunda (hip-hop / Lleida), Efímer (pop / Vic), Franc (pop-rock / Barcelona), Golíat (post–rock / Granollers), Irieix (pop d’autor / Granollers), Joa Lwest (cançó d’autor / Rubí), Karla amb K (pop electrònic / Barcelona), Les Buch (punk–rock / Terrassa), Lles (cançó d’autor / Collbató), Paunezz (pop d’autor / Igualada), Pol Bordas (música urbana / Girona) i Remei de Ca la Fresca (pop / Arbúcies). Els 3 artistes de les Balears són Escarràs (fusió / Pla de Mallorca), Reïna (pop / Manacor) i Verlaat (pop / Maó), i els 3 valencians seleccionats han estat El Tio La Careta (rock-fusió / València), Laura Esparza i Carlos Esteban (pop–folk / València) i Òrbites (indie-rock / València).

El certamen organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3 i la Generalitat ha rebut 139 artistes d’arreu dels Països Catalans. La xifra és la més alta dels últims sis anys, i és la mateixa quantitat de grups que es van inscriure a la primera edició.

Fases del concurs

Segons ha informat aquest dijous l’organització del certamen, l’estat d’alarma provocat per la pandèmia ha obligat a fer canvis “rellevants” en les diverses fases del concurs, sobretot pel que fa al calendari de concerts, i no ha permès celebrar les preliminars previstes pel juny i juliol. Els concerts preliminars es faran al setembre, en condicions especials, amb l’aforament limitat i “totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries”.

També es retransmetran per streaming a través de la web del concurs. El jurat elegirà quatre grups i el públic el cinquè, que passaran directament a fase final. Les últimes proves del Sona9 2020 seran els concerts acústics a iCat i les gravacions a la Bucbonera Studios, que es faran entre el 5 i el 31 d’octubre. Els 3 artistes que superin aquesta darrera fase passaran a la final del Sona9 2020 prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix