MónTerrassa
Torna la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana a Terrassa

Terrassa tornarà a viure la gran festa de la cultura popular i tradicional catalana al carrer. Després de dos anys de pandèmia, en què va obligar a reinventar-se i adaptar-se a les restriccions i confinaments, finalment, aquest dissabte dia dia 2 d’abril tornarà a viure’s la Culturassa amb tota la seva esplendor. La plaça del Rector Homs -un canvi d’ubicació després d’estar arrelats al Parc de Sant Jordi- ha estat el lloc escollit per dona vida i veu a la celebració organitzada des de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, amb el suport de l’Ajuntament.

La Culturassa reprèn la presencialitat, i ja seran 12 anys en què la festa no s’atura. Els grups de cultura popular i tradicional de la ciutat s’aplegaran en un dels escenaris més bonics de la ciutat, davant del conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere, des de dos quarts d’onze del matí i fins a dos quarts de nou del vespre, en una jornada non-stop. Enguany, la colla forana convidada serà els Gegants Bojos de Solsona, dos reis amb un aspecte grotesc i actitud burleta, que disposen de braços articulats d’estil ‘Manotes’ i que són pura disbauxa. En total, per davant de la Seu d’Ègara hi passaran 36 grups de la cultura popular (35 de Terrassa + la colla convidada), on es podrà gaudir de l’àmplia diversitat que tenim a casa nostra.

A dos quarts d’onze començarà la xerinola amb una cercavila des del Raval de Montserrat que enfilarà Centre amunt fins a Rector Homs. Una hora després començaran les exhibicions. Durant al matí, es podran veure una desena de grups diferents. Pausa per un dinar de germanor, i represa d’exhibicions. A més, també hi haurà una Fira d’Entitats i música en viu gràcies a Se’n fa una, amb un concert a les 19 hores; i amb Hereus del Beat, que tancarà la jornada amb una actuació a partir de dos quarts de nou del vespre.

Nou comentari

Comparteix