MónTerrassa
Una gran festa per celebrar els 75 anys d’Amunt i Crits

Amunt i Crits va celebrar aquest passat cap de setmana l’acte pel 75è aniversari. Encara que el temps ens va obligar a canviar la ubicació de la plaça Vella a la plaça porxada del Vapor Ventalló, el retrobament de components de l’Amunt i Crits va ser tot un èxit; i la cobla Contemporània ens ho va fer passar d’allò més bé.

No tan sols estrenarem les sardanes de rigor: 75 Crits i Amunt d’en Jeroni Velasco Corzo (dedicada la nostre aniversari) i Rotary Universal d’en Dani Gasulla Porta (dedicada al 30è aniversari del Rotary Club de Terrassa), sinó que també la cobla en va estrenar tres més: Belles Bestieses (Dani Gasulla Porta), Senyora Gaga (Marta Urzaiz Zamora), SardaCoti (Jeroni Velasco Corzo) i part de l’audició i aplicar bases electròniques aconseguint una sonoritat i un ambient molt engrescador.

Com a fi de festa tinguérem una exhibició de la Cuca Dina i els Diables de la Maurina amb tabals, gralles i malabars. Per arrodonir la diada una setantena de persones vàrem anar a sopar a La Coral i ballàrem amb el grup The Friends Band.

Un grup d’amics que volien ballar sardanes

Amunt i Crits va néixer un 2 de maig de 1948,, quan un grup d’amics que setmanalment assistien a les ballades de sardanes van sentir el neguit de formar una collasardanista per a gaudir dels concursos que se celebraven arreu del Principat. Amb el nom d’Amunt i Crits aquesta colla va competir per primera vegada el 19 de setembre de 1948 al barri d’Horta de Barcelona. No va ser però fins al 22 de maig del 1949 quan es va fer la presentació oficial a la ciutat de Terrassa, amb una gran festa. Cal destacar que el 53, va néixer la colla sardanista infantil. Des d’aleshores, l’esbart ha anat creixent en colles i en dansaires, guanyant diversos campionats i reconeixements. Pots conèixer la d’història en detall clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa