MónTerrassa
Ginestà, 31 FAM o Ferran Palau, al Festival Límbic d’Òmnium Cultural
  • CA

Terrassa s’omplirà de música, circ, teatre, poesia, dansa i humor el cap de setmana de 27 i 28 de maig amb el Festival Límbic, un festival itinerant de creació contemporània organitzat per Òmnium Cultural. Ginestà, 31 Fam, Ferran Palau, Oye Polo, Lasacum o Laia Estruch son alguns dels artistes que donaran vida a aquesta primera edició del certamen totalment gratuït. El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha presentat el cartell i la programació aquest matí al Vapor Ventalló dins d’una bombolla artística anomenada “The Housing Bubble and The Art Scene”, cedida per l’artista Marc Serra. El president ha estat acompanyat pels autors del podcast ‘Dentro’, Alba Riera i Iñaki Mur, i per la productora cultural La Sullivan.

Presentació del festival Límbic a Terrassa | Laura Gómez

“La idea del festival se centra en llengua, risc i experimentació. La cultura catalana és una de les més potents d’Europa, cal exhibir-la i potenciar-la”, ha exposat el president de l’entitat. El certamen comptarà amb més de 50 activitats culturals que aniran de la mà de d’artistes catalans com Ginestà, 31 Fam, Oye Polo, Ferran Palau, Lasacum, Laia Estruch, Blanca Llum Vidal i Los Sera Fontán o Cabaret Tub, entre molts altres. Tota la programació es pot consultar a la seva pàgina web.

La inauguració serà la tarda del divendres 27 de maig a la Plaça Vella, amb diversos espectacles de carrer i concerts fins a la mitjanit. Entre els escenaris on es desenvoluparan les activitats de divendres destaquen la Torre Palau, el Vapor Ventalló, la Placeta Font Trobada o la plaça Didó. El dissabte 28 de maig les activitats es traslladaran al parc de Vallparadís, des d’una punta, a la Plaça Rector Homs, fins a l’altre extrem, a l’Escenari Vela, que serà un espai de trobada familiar, de descans, de cabarets i tallers, però també on el festival es clourà amb una darrera nit de concerts.

Límbic també té com a objectiu potenciar l’accés i la producció de les arts escèniques al públic jove, a través d’una programació que reflexiona sobre l’emergència i el risc que implica la creació juvenil i la visualització de la seva obra. El president de l’entitat ha volgut recalcar que Límbic interpel·la sobretot a la gent jove, perquè “són clau per revertir el descens de l’ús social de la llengua”.

Presentació del festival Límbic a Terrassa | Òmnium Cultural

Terrassa, la gran escollida

La voluntat del festival és “que cada primavera faci parada en un punt diferent del país per mostrar la vitalitat cultural”. La primera parada és a Terrassa, una de les primeres opcions que van pensar i que ha acabat sent la gran escollida ja que “és una ciutat que té una tradició per l’aposta cultural llargament consolidada“, a més de complir amb la voluntat de “descentralitzar la cultura fora de Barcelona”, exposa Antich.

Un festival totalment gratuït

Des de l’organització s’ha apostat per un format gratuït per tal de garantir que la cultura sigui accessible per tothom. “Hi ha una qüestió que per Òmnium Cultural és essencial per contribuir amb la democratització de la cultura, que és que la cultura sigui accessible”, ha explicat el president. “Molt sovint, els preus son una limitació per molta gent. Per tant, un principi del festival és que totes les activitats seran completament gratuïtes“. L’entitat serà l’encarregada d’assumir tots els costos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa