MónTerrassa
Els Gegants de l’Antic Poble de Sant Pere, a punt per tornar a casa
Els Gegants de l'Antic Poble de Sant Pere
Els Gegants de l’Antic Poble de Sant Pere | Cedida

!--akiadsense-->

Amb la crisi sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere, al carrer Alcalde Parellada, ha vist els seus espais reorganitzats. A l’edifici hi ha una sala polivalent i una sala-taller, així com uns espais ocupats per a l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere. A més, hi ha el nou alberg de Joventut. Tanmateix, la pandèmia ha fet que la instal·lació només s’obrís els primers mesos com a espai d’acollida de persones en situació vulnerable, com ara refugiats, víctimes de violència masclista o famílies que estaven sent allotjades en hotels i que amb el coronavirus s’havien quedat sense sostre. Actualment, hi ha 26 homes i 11 dones allotjades en el servei d’atenció a persones sense sostre.

Amb les obres de l’equipament juvenil i tot l’enrenou de la Covid-19, un dels afectats han estat els gegants de l’Antic Poble de Sant Pere tornen a casa. Actualment residents al Casal de Sant Pere esperen poder tornar ben aviat al seu lloc. Des de la regidoria de Joventut es va informar, responent una pregunta de la regidora de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, en comissió informativa que abans de la pandèmia ja s’estava fent la vitrina per poder instal·lar-los a l’antic Ajuntament del barri. “El tema ja està resolt i els gegants seran col·locat en l’espai que hi ha al forat de l’ascensor del passadís, a tocar de l’entrada principal de l’alberg”, va subratllar Ona Martínez. “També ens ha aparegut una geganteta i en principi hi ha espai perquè també hi càpiga. I si no, se la reubicarà en alguna de les sales de l’equipament”, va manifestar. Associació de Veïns i govern han tingut diverses reunions per tal d’acordar com es repartiran les instal·lacions i l’ús de les sales per a la realització d’activitats o esdeveniments veïnals.

Els gegants de l’Antic Poble de Sant Pere es van construir l’any 1984. Es diuen Salvador Navarro i Josep Maria Sarrau. Són veïns de l ‘antic poble de Sant Pere i van ser dels primers a tornar a impulsar la festa major al barri després de la dictadura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa