MónTerrassa
La Fundació Terrassenca Sant Galderic celebra la festa de la pagesia
  • CA

La Fundació Terrassenca Sant Galderic celebra un any més la festivitat de Sant Galderic, conegut com el patró dels pagesos catalans. Enguany, la fundació celebrarà la diada amb actes el dijous dia 14 i el dissabte dia 16, però no se celebrarà la sortida i el dinar de germanor que es duia a terme habitualment per tancar la festivitat, en motiu de la Covid-19.

El dijous dia 14 a les 18:30h de la tarda es durà a terme una taula rodona que porta per nom “La vinya a Terrassa: cultiu del passat o projecte de futur?” i que tindrà lloc a la mateixa fundació, al carrer Colom, 99. En aquesta taula hi participaran Carles Caballero, Regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia de l’Ajuntament de Terrassa; Ramón Pous, d’Agrària de Can Viver de Torrebonica; Eloi Carbonell, de l’Associació de propietaris per la sostenibilitat de les finques agro-forestals de Matadepera i Terrassa; i Xavier Rivero, de La Verdolaga; i serà moderada per Joan Vallhonrat, cap de l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La fundació destaca aquest acte, on es contrastaran diferents projectes agrícoles i ramaders per intentar valorar la seva viabilitat i prioritat.

El dissabte dia 16 d’octubre es durà a terme la celebració de la missa solemne de Sant Galderic, que tornarà a ser a la parròquia de Sant Josep de Terrassa a les 20:00h del vespre. Com és tradició, es repartirà a tots els assistents goigs, coca i un pom d’espigues de blat. Una hora més tard, a les 21:00h tindrà lloc el Lliurament dels Ajuts econòmics anuals a les entitats col·laboradores. Aquest acte però, està reservat als membres de les entitats.

L'acte en record a Sant Galderic sempre compta amb un pom d'espigues de blat
L’acte en record a Sant Galderic sempre compta amb un pom d’espigues de blat

Ajornament de la visita i dinar col·lectiu

La fundació ha anunciat que no celebrarà la sortida i el dinar de germanor que es duia a terme habitualment per tancar la festivitat, en motiu de la Covid-19: “Tot i que les condicions sanitàries provocades per la pandèmia de Covid-19 sembla que evolucionen favorablement, pensem que més val ser prudents i ajornar la sortida i el dinar de germanor que celebràvem habitualment com a cloenda de la festivitat de Sant Galderic”. D’aquesta maner, la fundació espera i desitja “que l’any vinent ens podrem tornar a retrobar de forma presencial i celebrar adequadament la nostra festivitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa