MónTerrassa
Fulla Blanca arriba al Teatre Alegria de Terrassa
  • CA

Fulla Blanca arriba al Teatre Alegria després de la seva estrena al Festival Temporada Alta. En aquest espectacle, coproducció del Temporada Alta i del Festival IF (IV Biennal de Teatre Visual i de Figures), una fulla blanca és el punt de partida de la recerca de dues intèrprets que aposten per un llenguatge subtil i poètic, emmirallant-se en el món vegetal com a referent, que es converteix en una metàfora carregada de significat i d’històries i ens fan qüestionar-nos la jerarquia que ha imposat l’espècie humana sobre la resta d’espècies, tant animals com vegetals.

Fulla blanca es podrà veure el diumenge 7 de novembre a les sis de la tarda al Teatre Alegria de Terrassa. Marina Baixas, última representant d’una nissaga d’artistes artesanals que han fet del teatre visual un art per a tots els públics i Júlia Mata, escultora i investigadora musical, s’han reunit per crear un
espectacle poètic sobre la comunió de tots els éssers vius que comparteixen el planeta Terra. Entre aquests éssers, també les plantes que ens donen la vida.

Investigant les propostes del pintor, director d’escena i titellaire català Joan Baixas, creen un espai que utilitza el paper com a material escènic i sonor. A través de la poesia de Maria Mercè Marçal, d’històries reals viscudes i dels pensaments de Stefano Mancuso, es construeix una trama on la
fulla blanca n’és la protagonista i es transforma de diverses maneres tot conversant amb el públic i
creant un univers on humà i natura es reconeixen com a iguals.

Un muntatge que fa de la proximitat i la simplicitat un manifest artístic: amb elements de la
quotidianitat es poden explicar grans conceptes, com ara la necessitat de protegir el planeta. Però
sobretot l’espectador es trobarà una proposta plena de bellesa.

Eduard Cabezudo. Crítica a Nova Veu: “Omplen l’escenari i atrapen l’atenció del públic a partir de la simplicitat i la versatilitat que té una fulla blanca. Et fan pensar en el que una pot veure i vol fer amb aquest objecte quotidià: Només una fulla en blanc”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa