MónTerrassa
[FOTOS] Cantata del “Rèquiem” de Mozart de Terrassa Ciutat Coral

Aquest cap de setmana, el Centre Cultural de Terrassa va acollir la segona edició del projecte Participa amb el Cor. Terrassa Ciutat Coral ha presentat aquesta vegada el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart. El cor participatiu ha estat format per 170 cantaires (d’entre 17 i 90 anys), majoritàriament terrassencs, però també del Vallès, Barcelona, Bages i Osona. Durant dos mesos i mig han preparat amb molta il·lusió aquesta obra emblemàtica, sota la direcció d’Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi de Barcelona, i el Cor Aglepta i el Cor Infantil de Sant Cugat del Vallès.

Com en l’edició anterior, també l’han acompanyat el cor infantil, format pel Cor Vine de l’entitat coral Nova Ègara de Terrassa, el Cor Infantil de l’Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada, a més de tots aquells nensi nenes que s’hi han volgut afegir. Tots ells preparats per Jaume Sala, Núria Checa i Belén Barnaus. El conjunt instrumental està configurat per Oh!rquestra, l’orquestra d’exalumnes del Conservatori de Terrassa, ampliada amb professors del mateix Conservatori i de l’ESMUC, que ha preparat l’obra sota la batuta del director i professor Jordi Montoliu. També ens acompanya Joan Casals, músic i organista terrassenc, amb l’orgue positiu.

També ha comptat amb un grup de solistes: les terrassenques Maria Teresa Vert, soprano, i Anna Alàs, mezzosoprano; el pianista i director de cors Pablo Larraz, tenor, i el gironí Xavier Mendoza, baríton. Tots ells sota la direcció del terrassenc Jordi Casals i Ibáñez, director de cors i orquestra, i professor universitari a Viena.

Podeu llegir l’article de Josep Ballbè sobre la seva experiència personal de la cantata

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa