MónTerrassa
Forta injecció per fer realitat el retorn del Teatre Regina de Terrassa
  • CA

Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural El Social han arribat a un acord de col·laboració per donar l’impuls definitiu al nou Teatre Regina de Terrassa. Les obres de reconstrucció de l’equipament, ubicat al carrer Font Vella, permetran rehabilitar i recuperar un espai cultural emblemàtic a la nostra ciutat, que antigament va tenir funcions de cinema i de bingo. El conveni entre les dues institucions consisteix en una aportació econòmica municipal de 500 mil euros (provinents del superàvit municipal i dividits en dues partides). A canvi, el nou espai tindrà un ús compartit al 50% durant els pròxims 30 anys. D’aquesta manera, la ciutat guanyarà un teatre per acollir espectacles d’arts escèniques, assajos o residències artístiques.

Les obres començaran el mes vinent i està previst que finalitzin a principis de desembre, just a temps per a la celebració dels 100 anys d’els Pastorets d’El Social. El pressupost del Regina és d’1,6 milions, que ja s’han executat 750 mil euros a través de fons propis, una campanya de micromecenatge -que continua oberta i en la qual es pot “posar nom” a una butaca fent una aportació a partir de 200 euros- i subvencions procedents d’administracions com la Diputació i la Generalitat. El Teatre Regina tindrà una capacitat de 340 localitats i serà de format clàssic, a la italiana. Amb la inversió del mig milió d’euros es podrà acabar la climatització de la sala i espais servidors, la instal·lació elèctrica interior, i les instal·lacions audiovisuals i d’il·luminació escènica.

“Recuperar el patrimoni de la ciutat”

El president d’El Social, Ricard Figueras, ha manifestat que “la nostra intenció sempre ha estat construir un teatre obert a la ciutat. Estem molt agraïts a l’Ajuntament i a Terrassa per donar-nos aquesta empenta final per poder acabar el teatre. La intenció es que amb la partida de 500 mil euros podrem acabar la platea i teatre perquè pugui funcionar. Quedarà una segona fase de camerinos, vestidors i accessibilitat, que una vegada iniciada l’explotació del teatre, i no tinguem la pandèmia, esperem poder recollir els recursos per acabar-la”.

Per la seva part, des de l’Ajuntament, l’alcalde Jordi Ballart ha explicat que “avui és un dia important per la cultura de la ciutat, El Social i Terrassa. És un equipament cultural històric i de primer nivell, i creiem important que des de les administracions públiques contribuïm a recuperar patrimoni cultural i artístic de la ciutat“. L’alcalde ha subratllat que la inversió de 500 mil euros és “important” però que el valor “cultural i social” ho és més. “Creiem que la ciutat ho necessitava. I Terrassa estava en deute amb el Teatre Regina i El Social, i ara complim amb una demanda històrica de recuperar un patrimoni tan valuós”, ha sentenciat.

Butaques de l’antic Teatre Regina amb el material d’obres a punt | Lluïsa Tarrida
L’espai de recepció i taquilles de l’antic Teatre Regina, al Social | Lluïsa Tarrida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa