Font de l'Hort Gran
Font de l’Hort Gran | Càrol Paez

!--akiadsense-->

Aquesta bassa i font, formaven part del conjunt d’emmagatzemament d’aigua que donava reg a l’hort, conegut com a Hort Gran de mas Bovet, al terme municipal de Vacarisses, anant per la C-58 entre les urbanitzacions de Can Serra i el Palà. El que devia ser aquest espai és ara una pintura puntillista mig esborrada per l’oblit i el pas del temps. Obrim camí entre esbarzers, romanís i tot tipus de bardisses fins arribar a la font. Anem veient perer, pomers, feixes, tots abandonats i mig camuflats entre els alts matolls crescuts.

La font té un preciós naixement, una surgència entre la pedra natural, en una petita cova, que era canalitzada cap a la bassa. Amb un cabal mitjà, però constant, ara enfangada en la canal obrada, ha buscat el seu camí pels laterals de la formigonada en construcció.

La Font de l’Hort Gran té una veïna molt propera, la Font de la Teula. Tot i que, hem trobat en alguna obra, que identificava aquesta amb els dos noms, certament aquesta n’és una i la Font de la Teula n’és una altra.

Ass. Excursionista i Cultural Miscel·lània de Vacarisses i Càrol Paez

Autors del blog Fonts de Vacarisses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa