La font del llorer en un paratge incomparable
La font del llorer en un paratge incomparable | Laura Carpio

!--akiadsense-->

En un bonic raconet, al municipi de Vacarisses, trobem la Font del Llorer. Per accedir-hi, haurem de situar-nos a la carretera BV-1212 direcció Manresa. Ens hem d’apropar al cementiri i res més acabar la baixada de la carretera asfaltada, agafar un corriol que s’endinsa cap al bosc a mà dreta.

La font no queda molt lluny d’aquí. La zona, plena de llorers, fa honor al seu nom, tot i que no el rep per l’actual vegetació, si no per un antic llorer que ja no hi és. El dipòsit on s’acumula l’aigua, es troba ben a la vista sota una preciosa alzina. El pas a la font el vam haver de reobrir; es trobava en un pèssim estat ple d’esbarzers, plantes i branques caigudes dels arbres adjacents.

En netejar la zona, vam veure que l’aigua que rajava pel tub de la font, seca avui dia, queia a una petita bassa obrada que es troba mig trencada. Si donem un cop d’ull dins del dipòsit, habitualment amb molt poca aigua, trobem a mà esquerra, un pam per sobre del terra, un forat a la paret. Aquest deu ser l’annex amb el tub que queda soterrat fins que es deixa veure a uns 5 metres per davant com a font.

Laura Carpio

Autora del blog Runningsupermamis

Així és la bassa de la font del llorer
Així és la bassa de la font del llorer | Laura Carpio

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa