MónTerrassa
Una foguera autoritzada a Terrassa i controls policials per Sant Joan
  • CA

Terrassa només ha autoritzat una foguera per aquesta revetlla de Sant Joan. Es tracta de la foguera que es trobarà ubicada a la plaça de la Font de l’Apotecari, al barri de Sant Pere, dins de la festa que ha organitzat La Xemeneia amb la col·laboració de l’AV Sant Pere. Es recorda a la ciutadania que no es podrà acumular el material a cremar fins a les 20 h del 23 de juny. A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais, perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per a l’encesa.

Aquest any, a causa de les restriccions per risc d’incendi i perquè encara les entitats arrenquen després de dos anys de pandèmia, la majoria ha optat per revetlles de música i llum, però sense foc.

Per tal que es compleixin les normes, la Policia Municipal de Terrassa realitzarà un control de les fogueres, per tal de verificar que s’ajustin a la normativa perquè no resultin perilloses per la seva mida i/o ubicació. I també per supervisar que no hi ha fogueres que s’han dut a terme sense l’autorització corresponent.

A partir de les 10 de la nit

I és que per fer una foguera cal comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulguin cremar i s’ha de comunicar a l’Ajuntament per tal que doni el corresponent permís. El ban de l’alcalde estableix que a cada foguera hi ha d’haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat, que disposi d’aigua o extintors i que mantingui les mesures de prevenció fins una hora després de l’extinció del foc. En cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d’emergència.

Pel que fa a l’encesa de les fogueres la nit del 23 de juny, l’horari establert és entre les 22 h i les 2 h de la matinada, excepte les autoritzades a menys de 500 metres de terrenys forestals, que només podran estar enceses fins a la 1 h de la matinada. Les persones que l’hagin fet seran les responsables de recollir les restes i deixar el lloc en perfecte estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa