MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa incrementa el nombre de visitants
  • CA

La Fira Modernista de Terrassa tanca la seva 17a edició amb un important nombre de visitants. Una amplia i variada oferta d’activitats, acompanyada de la bona climatologia ha omplert de visitants els carrers de la ciutat durant tot el cap de setmana, incrementant-se tant el nombre de participants a les diferents activitats programades com les visites als edificis patrimonials oberts durant la fira. Prop de 43.000 persones (42.851) han visitat alguns dels diferents elements que configuren el patrimoni de la ciutat, com la Masia Freixa, la Casa Alegre de Sagrera o el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, incrementant-se en un 5,4% les xifres assolides durant la Fira Modernista de l’any passat. Aquestes xifres són les registrades en els espais o activitats on es poden comptabilitzar els visitants, i no inclouen el flux de persones que passen pels carrers i places de la Fira. Per edificis, en aquesta edició de la Fira Modernista, la Casa Alegre de Sagrera ha rebut 14.419 visites, mantenint-se el nivell de l’any passat, mentre que un total de 8.730 persones han accedit a la Masia Freixa.

Un total de 16.231 persones han visitat el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i 347 la Seu d’Ègara; el Castell Cartoixa de Vallparadís ha rebut 919 visites; i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil un total de 2.205 visitants. També s’ha incrementat el nombre de participants a les diferents rutes i visites guiades organitzades durant la Fira, amb un total de 1.981 persones (amb un increment del 28,39% respecte a l’any passat).

Una xifra a la que cal sumar els 1.502 usuaris i usuàries de la ruta “El Trenet del 1900”, que supera en un 11,01% la xifra assolida el 2018. Pel que fa a la procedència de les persones que han participat d’aquestes rutes i visites guiades, cal destacar l’increment de visitants procedents de fora de Terrassa. Fins a un 51% de les persones participants eren de fora de la ciutat (14,74% de Barcelona; 32,30% de la resta de Catalunya; 2,27% de la resta de l’Estat i 1,57% procedents de l’estranger).

Pel que fa al nombre de consultes als punts d’informació turística distribuïts per la Fira, s’han rebut un total de 6.038. D’aquestes, un 53% han estat fetes per visitants de Terrassa, mentre que la resta, fins a un 47% les han fetes persones de fora de la ciutat. En els pròxims dies l’Ajuntament donarà a conèixer el resultat de les enquestes de satisfacció realitzades a les persones visitants durant la Fira.

La Fira Modernista a Internet i xarxes socials

Per la seva banda, l’aplicació de la Fira Modernista i la pàgina web ha tingut un total de 122.799 pàgines vistes amb un increment del 60,50% respecte a l’any passat i un augment del 62,95% pel que fa al nombre d’usuaris i usuàries (3.862 el 2018 i 10.424 aquest 2019) Un fet que ajuda a què la Fira Modernista de Terrassa tingui una gran repercussió arribant a milers d’usuaris i usuàries. Les xarxes socials Twitter, Facebook o Instagram també han informat i han fet difusió de la Fira promocionant-la activament, destacant el nombre de comptes totals als que s’ha arribat a Twitter (730.956 amb l’etiqueta #firamodernistatrs), Facebook (123.000) i Instagram (56.000), incrementant-se en tots els casos les xifres assolides l’any anterior. La pàgina de Facebook de la Fira ha obtingut prop de 24.000 interaccions a les 141 publicacions que s’han fet durant el certamen. A més, també s’han realitzat diferents vídeos d’actes de la Fira a través de Facebook que han obtingut una gran resposta, registrant-se prop de 30.000 visualitzacions, davant de les 14.000 assolides l’any passat. D’altra banda, s’han fet més de 4.000 publicacions a Instagram amb les etiquetes #Firamodernistatrs o #FiramodernistaTrs2019.

L’esport protagonitzarà la Fira del 2020

La 18a edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada als inicis de l’esport a la ciutat i prendrà així el relleu de la temàtica del cinema, protagonista de la Fira d’enguany. Terrassa, amb una llarga tradició esportiva, destaca pel seu ampli teixit esportiu amb la presència de centenars d’entitats, clubs i associacions esportives amb una històrica trajectòria a la ciutat. L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de la Primavera i, alhora, recordar una època que ha marcat Terrassa. Un període en què la indústria tèxtil va fer créixer la ciutat en molts aspectes: demogràfic, econòmic, cultural o artístic. Des de l’any 2007, la Fira està declarada per la Generalitat com a Festa Local d’Interès Turístic de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa