MónTerrassa
Figueras (El Social): Després de 60 anys, tindrem un Nadal sense Quinto
  • CA
El Quinto, una tradició arrelada a Terrassa
El Quinto, una tradició arrelada a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Les restriccions sanitàries arran de la pandèmia de la Covid han trastocat totes les activitats de Nadal. No només la cavalcada de Reis o les visites del patge Xiu-Xiu s’han vist modificades o alterades sinó que activitats tant tradicionals i amb tanta història a la ciutat s’han vist tocades de ple. Estem parlant d’El Quinto, un joc que es juga amb amics i família i on la diversió està assegurada. Món Terrassa ha parlat amb el president d’El Social, Ricard Figueras, que ha explicat com aquest 2020 també ens quedarem sense poder cantar els números com tant ens agrada als egarencs.

Aquest any ens quedem sense Quinto.

Sí, hem decidit suspendre’l perquè els locals que tenim per fer el Quinto, per temes del Procicat, no compleixen les mesures de seguretat. A més, hi ha un tema fungible, com les cartilles i les guixes, que normalment es comparteix, aquest any és inviable.

Segurament és una de les activitats que més dol deixar de fer…

Després de 60 anys, El Social no organitzarà el Quinto de Nadal. Ens sap molt greu perquè és una tradició molt nostre, molt arrelada a Terrassa i El Social, i a més és una font de recursos pel Social, la qual cosa això també ens pot fer mal econòmicament. Però no tenim més remei.

Quins ingressos suposen la celebració d’El Quinto per a l’entitat?

No tenim una quantitat fixa, depèn de l’any i la quantita de gent que ve, però sí que és una ajuda més que té l’entitat de cara a poder subsistir. Teníem inversions previstes i coses per fer i, de moment, no les fem i les poques reserves que tenim seran per intentar viure al dia a dia de l’entitat, a l’espera que ens vinguin temps millors i tornar a engegar de nou.

I no han pensat alguna alternativa, potser virtual?

Sí que havíem pensat alguna cosa a fer. Pel confinament ja es va fer una mica de Quinto virtual, a través de l’entitat La Xemeneia… Però és clar, això per passar-t’ho bé una estoneta surts del pas, però és fred, i no és el mateix. Així que, en principi, no tenim previst repetir-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa