MónTerrassa
El festival TNT floreix amb nous formats teatrals a Terrassa
  • CA

El festival Terrassa Noves Tendències (TNT) arrenca la seva 14ena edició del 30 de setembre al 3 d’octubre, amb 22 peces diferents de joves artistes d’arreu del país. Així ho han anunciat Rosa Boladeras, regidora de Cultura de Terrassa, i Marion Betriu, directora del festival, en una roda de premsa on han explicar tots els detalls d’aquesta edició. Enguany, el festival aposta per una edició descentralitzada, els espectacles no es concentraran al centre sinó que també es podran veure a altres barris de la ciutat.

El festival es presenta sota el lema “florir”, una paraula que significa fer flor o cobrir-se de fongs, però també prosperar o germinar, una metàfora que juga amb l’obertura dels festival i la cultura després d’haver estat un any en blanc, ha explicat Betriu.

De les 22 peces que conformen la programació, 12 son coproduccions de 8 companyies residents i 11 son estrenes. Betriu afirma que hi ha unes expectatives enormes, ja que la meitat dels espectacles són estrenes i per tant és una edició amb molt risc. “La majoria són espectacles gestats durant la pandèmia i que per les restriccions no han pogut sortir a la llum abans”. Precisament, el festival ha buscat artistes crítics amb la realitat i lligats al present, per això la majoria de treballs “parlen sobre com ens ha afectat aquest darrer any i com ressorgirem com a societat”.

El col·lectiu Las Huecas en el seu espectacle Aquellas que no deben morir | Festival TNT

El TNT d’enguany també arriba als més petits amb l’itinerari TNT KIDS, on es podran veure tres propostes de nous formats que busquen potenciar l’espectador actiu i fugir de la infantilització.

Pel que fa a la descentralització, la directora ha exposat que la intenció és que la gent dels barris pugui gaudir del festival prop de casa seva. “No és tan perquè la gent es mobilitzi als altres districtes, sinó perquè la gent del districte també pugui gaudir dels espectacles”, ha aclarit. Boladeras ha afegit que hi ha una “necessitat imperiosa” que hi hagi espais de referència culturals més enllà del centre i que la cultura arribi a tota la ciutat.

Per la seva banda, la regidora de Cultura ha volgut agrair el treball i la perseverança que hi ha darrera d’aquest festival per promoure la creació contemporània i la cultura a la ciutat, i l’esforç per endinsar-se en el teixit de la ciutat. També ha afegit que Terrassa és una ciutat de referència en la creació de nous llenguatges i innovació i que té una “gran responsabilitat” per presentar un festival tan innovador i capdavanter com aquest.

Alguns dels artistes que es podran veure en el festival són Aurora Bauzà i Pere Jou, Mercedes Peón, Glòria Ribera, El Conde de Torrefiel, María Jérez i Edurne Rubio i col·lectius com Las Huecas, Urati Laboratori, Vértebro, o Atresbandes entre altres.

La programació i les entrades del festival ja es poden consultar i reservar en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa