MónTerrassa
Festival Jazz Terrassa: una visita especial i l’estrena d’un nou projecte
  • CA

El 41è Festival Jazz Terrassa comença la segona setmana amb una visita molt especial i una estrena mundial. Aquest dijous 17, el polifacètic pianista i compositor Emmet Cohen es presenta per primera vegada a la nostra ciutat. Finalista l’any 2011 del “Concurs Internacional de Piano Thelonious Monk”, l’any 2019 aconseguia el 1r premi als “American Pianists Awards”. Amb 31 anys, la seva interpretació és una fusió madura de musicalitat, tècnica i concepte. Compartirà vetllada en l’art del trio amb l’elogiat contrabaixista japonès Yasushi Nakamura i Kyle Poole, bateria que sobresurt per la capacitat d’improvisació i la fluctuació constant del gènere, el ritme i l’harmonia. El concert de Terrassa és l’oportunitat per descobrir un músic en progressió ascendent i obre una tanda de 4 concerts per l’estat espanyol que s’emmarquen en una extensa gira mundial.

El FJT sempre ha estat un aparador de l’escena catalana més actual. Divendres 18, es presenta el nou treball Celebrating La Fusa (Fresh Sound, 2021) de Carme Canela i Jurandir Santana. El duet revisita les cançons del llegendari àlbum Vinicius de Moraes a La Fusa amb Maria Creuza i Toquinho (Trova, 1970) del que se’n commemoren els 50 anys. Carme Canela, una de les veus de referència de la bossanova, s’acompanya de Jurandir Santana, guitarrista brasiler establert a Barcelona des de fa una dècada.

A la mateixa nit, la Nova Jazz Cava descobrirà un nou projecte d’estrena absoluta, “Migra”. El nou quintet liderat per la cantant Marta Garrett i la saxofonista Irene Reig és una aposta innovadora i focalitzada en la veu i el saxo com a instruments melòdics protagonistes. La proposta representa un nou pas endavant en l’evolució artística de les dues compositores, que ja han coincidit en d’altres projectes, com The Bop Collective. El quintet es completa amb Roger Santacana al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Andreu Pitarch a la bateria.

Jam Session i concert a Cal Tonyina

Tandem Trip Feat. Martiartu & Figuerola donarà el tret de sortida a la primera Jam Session a la Nova Jazz Cava, aquest dimecres. Txus CostalagoXavi Castillo i Oriol Cot interpreten amb el llenguatge de la improvisació, estàndards del jazz i peces dels seus referents de capçalera. El mateix dia, el restaurant Cal Tonyina (C/ Volta, 23 -Terrassa-) oferirà un sopar-concert, amb localitats ja exhaurides, a càrrec del duet format per Anna Luna i Jaume Vilaseca.

En el marc de les activitats paral·leles del Festival, la tarda de dijous, la Biblioteca Central de Terrassa acollirà la presentació del llibre “Una història amb swing: La Locomotora Negra, 50 anys” de Toni Gili amb la presència de l’autor i un tastet musical d’alguns dels membres de la orquestra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa