MónTerrassa
El Festival de Jazz Terrassa encara el 2023 amb el retorn del Pícnic Jazz
  • CA

El Festival de Jazz Terrassa torna aquest 2023 amb una de les activitats més populars i emblemàtiques: el Pícnic Jazz. Així ho ha anunciat el Club de Jazz egarenc que per aquesta 42 edició i, un cop s’han eliminat les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, vol recuperar aquest esdeveniment orientat al públic familiar. Una jornada sempre marcada per l’alegria i la festa, i que a més de poder escoltar bona música, es pot gaudir de la restauració i d’un ambient únic. Apunteu a l’agenda: serà el diumenge 19 de març, a les dotze del migdia i fins a mitja tarda, a l’escenari principal de la Font d’en Sagrera, al vessant sud del Parc de Vallparadís. S’hi presentaran quatre propostes musicals, i hi haurà alguna novetat.

El certamen internacional s’iniciarà a la primavera, abraçant des del dimecres dia 8 de març -coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora- al diumenge dia 26 de març. En total, es preveuen 19 dies on el jazz serà l’epicentre de la cultura terrassenca. L’organització encara està acabant d’ultimar el programa però ja ha donat a conèixer alguns dels principals noms que es podran veure enguany.

Noms claus del Festival de Jazz 2023

Així, el primer concert internacional suposa l’encreuament de dues figures clau del jazz contemporani: Omar Sosa i Paolo Fresu tracen ponts sonors i conceptuals a Food (Tǔk Music, 2023) per completar la trilogia començada a Alma (2012) i Eros (2016). L’aliança entre Omar Sosa –que fa el seu debut a Terrassa- i Paolo Fresu –cinquena vegada que participa al Festival- garanteix un directe entretingut, profund i tècnicament impecable.

Els altres dos noms propis seran el pianista d’origen holandès i resident als EUA Gerald Clayton, que portarà el seu homenatge particular a l’artista Charles White. A través de l’ús inventiu de la música i envoltat d’un quintet extraordinari format per Marquis Hill (trompeta), Logan Richardson (saxo), Jeff Parker (guitarra) i Joel Ross (vibràfon), el jove compositor evoca la tensió racial que pateixen els negres a les principals ciutats dels Estats Units. La seva estrena a Terrassa suposa l’únic concert de l’artista a l’estat espanyol.

L’altra nom rellevant és el debut al FJT de la cantant Robin McKelle (Rochester, EEUU, 1976), amb el que serà un dels primers concerts de presentació a Europa d’un nou treball discogràfic –el novè- dedicat íntegrament a la gran dama del Jazz, Ella Fitzgerald. La vocalista nord-americana és una de les cantants més versàtils de l’actualitat i la seva carrera artística viu un moment molt dolç.

Robin McKelle | Frank Bullitt

D’altra banda, l’entitat també ha avançat que es vol mantenir la projecció del festival més enllà de Terrassa, mantenint la col·laboració amb les poblacions veïnes de Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses. El certamen segueix apostant pel teixit cultural de la ciutat amb vincles que possibiliten una llarga llista d’espais i activitats paral·leles com exposicions, cinema, aperitius musicals, tallers infantils, classes magistrals, Jam Sessions i trobades de swing ballable. Aquestes aliances permeten al Festival Jazz Terrassa anar més enllà de la música!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisa Elena a març 15, 2023 | 19:16
    Luisa Elena març 15, 2023 | 19:16
    Fui hace unos años a un festival en el parque lo harán este año?
    • Icona del comentari de: Lluïsa Tarrida a març 15, 2023 | 19:19
      Lluïsa Tarrida març 15, 2023 | 19:19
      Si se refiere a un festival de jazz, si, efectivamente, esta es la noticia que lo cuenta. Será este domingo. Saludos.
  2. Icona del comentari de: KARME PUIG a març 18, 2023 | 13:58
    KARME PUIG març 18, 2023 | 13:58
    HOLA.SOC KARME DE BARCELONA,FA MOLTS ANYS K VAIG AL FESTIVAL,I VOLDRIA SABER K SI PLOU DEMÀ K PASSA, K FAREU...?
    • Icona del comentari de: Lluïsa Tarrida a març 18, 2023 | 15:00
      Lluïsa Tarrida març 18, 2023 | 15:00
      No hi ha pla B. Si plou es mantindrà mentre sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa