MónTerrassa
El Festival de Jazz de Terrassa s’escampa arreu de la comarca
  • CA

El 42è Festival de Jazz de Terrassa enguany s’escamparà a diferents municipis d’arreu de la comarca. Viladecavalls, Vacarisses o Matadepera seran escenari de diferents actuacions del certamen, que enguany compta amb una programació amb una seixantena de concerts i activitats. Tal i com exposen en un comunicat, “el Festival compleix amb la seva funció divulgativa i programa diversos concerts diürns a Terrassa i comarca”.

Per una banda, a Viladecavalls s’estrenarà la proposta de blues de l’harmonicista Víctor Puertas& Mellow Tones al “més pur estil del Chicago contemporani i de la Costa Oest d’Estats Units”. El Blues també estarà present amb l’actuació a l’aire lliure a càrrec de Lluís Coloma & His Musical Troup XL que presenta nou álbum, nova formació i un so més treballat.

Però una de les propostes més singulars a l’aire lliure serà a Matadepera: És la de South American Project (S.A.P.) “Jazz in Samba” encapçalada pel trompetista argentí Guillermo Calliero que fusiona músiques sudamericanes amb el Jazz amb un repertori que homenatja al trompetista Claudio Roditi. Per altra banda, a Vacarisses, Afrojazz Quintet oferirà un repertori d’autors africans portat al terreny del jazz.

Una programació de jazz “contemporània i atrevida”

La Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, va destacar en la presentació del certamen celebrada ahir dimarts que “estem treballant per a que sigui una tornada amb totes les garanties, per a que tots ens poguem reunir, celebrar i tobar-nos de nou” amb una edició que compta amb una programació “contemporània i atrevida”. Es pot consultar la programació en aquest enllaç.

Joan Albert, el JazzTerrasman 2023

El saxofonisa Joan Albert serà el 20è Premi Jazzterrasman 2023 en reconeixement de la seva llarga vinculació amb el Festival i la seva trajectòria. “És un home de la casa, peça clau de la tradició i la divulgació del Jazz a Terrassa, ciutat on s’hi ha passat 46 anys tocant en nombroses formacions i col·laborant amb centenars de músics nacionals i internacionals”, exposen. El proper 9 de març, la Nova Jazz Cava acollirà el Joan Albert Reunion, on el saxofonista aplegarà diferents companys de viatge per oferir un concert únic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa