MónTerrassa
La Festa de les Lletres reunirà els guanyadors dels 5 grans premis literaris
  • CA

La Festa de les Lletres reunirà els guanyadors dels cinc grans premis literaris de Terrassa en un sol acte. Serà la primera vegada que s’opta per un format conjunt, i serà la primera edició d’aquesta festa amb la qual es vol donar “més rellevància i visibilitat als premis literaris que es lliuren a la ciutat”. Com? Dotant-los d’un major reconeixement i donant a conèixer més i millor la producció literària que té lloc al municipi.

La festa serà el pròxim dimarts, dia 22 de novembre, a les set de la tarda al Teatre Alegria. Aquesta iniciativa, impulsada des de la Taula sectorial de Lletres i Pensaments del Consell Municipal de Cultura, aplegarà el lliurament de la XIX edició del Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català, el VI Concurs Literari LGTB Terrassa, el IV Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes, el XIII Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet i el III Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves.

Els cinc premis literaris

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, explica que amb la Festa de les Lletres “volem fer créixer encara més de la mà del teixit cultural incorporant tots aquells actors que es vulguin sumar a aquesta iniciativa”. Durant l’acte es donaran a conèixer les obres guanyadores dels següents premis literaris:

La IV edició del Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó té una dotació de 1.000 euros atorgada per Voliana Edicions a més de la publicació de l’obra en edició comercial del llibre guanyador. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en règim de coedició amb Voliana Edicions. El jurat de la convocatòria està format per Natàlia Cerezo, Andreu Grau, Guillem Miralles, Agnès Peiró i Jordi Solé Camardons, i per Jordi F. Fernández, que actuarà com a secretari sense vot.

La XIX edició del Premi Agustí Bartra de poesia en català organitzat per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El premi consistirà en la publicació en edició comercial del llibre guanyador. L’Ajuntament de Terrassa facilitarà la publicació de l’obra en règim de coedició amb Pagès Editors.

La III edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves organitzat per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals. El guardó, dirigit a joves de fins a 30 anys, consta de dues categories; una de poesia escrita i una de poesia audiovisual. Els premis en ambdues categories consisteixen en una beca de 1.000 euros per a la creació poètica per facilitar la presentació d’unes noves creacions el novembre de 2023, en el marc d’un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa. A més, les persones guanyadores també obtindran un paquet cultural terrassenc que inclourà vuit activitats, a gaudir en el termini d’un any.

La XIII edició del Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet organitzat per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l’Ateneu Terrassenc. D’aquest guardó es concediran un total de tres premis. El primer consisteix en un lot de llibres per valor de 120 euros gentilesa de La Casa del Llibre i 300 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc. El segon premi, un lot de llibres per valor de 80 euros gentilesa de la Llibreria Cinta i 200 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc; i el tercer, un lot de llibres per valor de 60 euros gentilesa de la llibreria La Temerària i 100 euros lliurats per l’Ateneu Terrassenc.

VI edició del Concurs Literari LGTBIA+ organitzat per l’Associació LGTBIA+ de Terrassa en col·laboració amb l’Ajuntament. El premi per a l’obra guanyadora en aquest concurs consisteix en 150 euros, un trofeu i un diploma acreditatiu, el segon premi rebrà un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 75 euros mentre que el tercer premi obtindrà un diploma, un trofeu i un lot de llibres per valor de 50 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa