MónTerrassa
Festa d’inauguració del murals de la plaça de Cipriano Garcia
  • CA
dd

!--akiadsense-->

Els murals artístics de Sant Pere Nord s’inauguren aquest dissabte, a la plaça de Cipriano García, un espai que estava estèticament deteriorat s’ha fet servir per ser un espai de creació artística.

L’Associació de Veïns ha trobat en el muralisme una eina de transformació social i cultural. Traient l’art dels museus al carrer, l’apropem als veïns que viuen en directe “la metamorfosi” del mur i l’impacte sobre l’espai públic, convertint-lo en un espai cultural poc convencional.

Cerquen la recuperació d’entorns urbans mitjançant manifestacions artístiques, que pretenen provocaran un imparable efecte domino al territori. Allò que era un racó, un lloc estèticament degradat, passa a ser en pocs dies en un espai singular del barri.

Sant Pere Nord crea murals urbans gegants

!--akiadsense-->

Per això com a veïns, “no ens sentim uns simples espectadors, sinó un actor imprescindible com a motor del canvi. L’actuació va més enllà de la pintura a la paret, doncs l’ombra que projecta el mural és tant potent que allà on el mobiliari urbà estava obsolet és renova, on no hi havia passos de vianants hi apareixen, per allà on no passava gaire gent ara es paren a fer fotos i la sensació col·lectiva que es respira és la de generar una oportunitat de millorar aquell trosset de barri, i tenim el deure d’aprofitar aquesta oportunitat. Aquest projecte el volem fer extensiu pel barri, és per això que la nostra entitat ha treballat en un inventari de parets mitgeres a Sant Pere Nord, amb la voluntat de continuar proposant entorns de millora i convèncer a l’Ajuntament de la potencialitat que hi ha darrera del projecte, per tal de que hi destini més recursos. Fer que Terrassa tingui en el territori aquest tipus de projectes culturals, la farà una ciutat més viva i dinàmica, la millora interna significarà alhora una projecció cap a l’exterior, per ser referència d’altres ciutats. Creiem que és una estratègia de ciutat a explorar, amb un cost relativament moderat es pot transformar la ciutat de manera espectacular, a Sant Pere Nord ens estem ocupant d’obrir aquest camí”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa