MónTerrassa
Fer de patge a la cavalcada i anar a les carrosses de Reis de Terrassa serà gratis
  • CA

Arriben canvis molt importants a la cavalcada de Reis de Terrassa, i un dels més impactants i significatius és que es podrà fer de patge gratis. És tota una revolució i trenca amb una dinàmica històrica i democratitza la festa per excel·lència dels més menuts. La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Rosa Boladeras, i el coordinador de la Cavalcada de Reis del Centre Cultural El Social, Jordi Ballarà, entitat responsable des de fa més de 100 anys. Han explicat que s’obre l’accés a participar-hi de forma gratuïta, i es contempla un sorteig per a totes aquelles persones, de més de 10 anys, que tinguin interès a acompanyar Ses Majestats els Reis d’Orient. Hi haurà 200 places disponibles per anar al damunt de les carrossesi ser dels que reparteixen caramels.

Es farà a través d’unes butlletes que s’hauran de recollir a la seu de l’entitat al carrer de la Font Vella, en horari de secretaria, de 7 a 9 de la tarda-vespre de dilluns a divendres, a partir d’avui mateix. “Ballarà ha donat les gràcies a l’Ajuntament” per assumir una part del cost per permetre que tothom pugui gaudir de l’esdeveniment. El sorteig es farà el 18 de desembre a la nit. Les butlletes, que tenen un número concret adjudicat, es llançaran enlaire i una mà innocent n’agafarà 200. Tots aniran a dalt. La gent que va a peu serà la que ja coneix com funciona tot.

Els Reis d'Orient, a l'escola Sant Llorenç de Terrassa (D6)
Els Reis d’Orient, a l’escola Sant Llorenç de Terrassa (D6)

La Cavalcada se celebrarà el 5 de gener de 2022, i s’espera que es faci dins una relativa normalitat i amb la pandèmia de la Covid-19 més o menys controlada, i és que és una jornada on milers i milers de terrassencs de totes les edats surten de casa, omplen els carrers i esperen que el seu bon comportament durant l’any sigui correspost amb regals per part de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Rosa Boladeras ha reblat que des que va entrar a l’Ajuntament es va apostar per portar la cultura arreu i a tothom. “Avui fem un pas més”. “És una fita històrica. Eliminem els aranzels socials”. L’acord és d’uns 50.000 euros.

Cavalcada de Reis a Terrassa 2018

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tònia a octubre 31, 2021 | 11:55
    Tònia octubre 31, 2021 | 11:55
    Rituals religiosos en una Catalunya laica en ple segle vint-i-u. Alguna cosa falla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa