MónTerrassa
Èxit d’assistència en la 22ª edició de Jazz a prop
Actuació de MujazzT al Mercat de Sant Pere | Ramon Navarro

Un total de 1.800 persones han assistit als vuit concerts gratuïts programats al 22è cicle Jazz a prop. Un seguit de propostes musicals de proximitat organitzades per l’Ajuntament de Terrassa, amb la complicitat i la implicació de les associacions i entitats presents al territori, que han assolit un percentatge total del 96% d’ocupació en els diferents equipaments que han acollit el cicle d’enguany. El cicle Jazz a prop ha comptat per tercer any consecutiu amb la direcció artística i tècnica de l’associació local MujazzT. La diversitat estilística i la qualitat musical del cicle, representada en les diferents actuacions programades, han significat que cinc dels concerts programats hagin assolit el 100% d’ocupació durant les actuacions.

El Jazz a prop d’aquest any es va iniciar el passat dissabte 26 de gener amb

l’actuació de La Maquinista Dixie Band, que va portar el seu jazz tradicional al Mercat Municipal de Sant Pere. Un concert que va comptar amb l’assistència de 250 persones. El mateix 26 de gener el Maria Betriu Quintet va actuar al Centre Cívic Municipal Montserrat Roig amb una assistència de 150 persones. La cantant egarenca de jazz fusió va aprofitar el concert per presentar la seva nova formació. El dissabte 2 de febrer va ser el torn de Angue & her Hot Jazz Trio, que va oferir una actuació de jazz clàssic influenciat per la música africana, el gospel, el hip hop o el rhythm and blues, al Casal Cívic de Can Boada assolint el 100% d’ocupació (140 persones).

També va aconseguir un 100% d’ocupació el concert de blues de Big Mama Montse & Sister Marion & Sweet Marta, un dels plats forts de la programació en una edició que ha volgut destacar el paper històric de la dona en el món del jazz. El concert va tenir lloc el dissabte 9 de febrer al Centre Cívic Municipal Alcalde Morera, amb l’assistència d’un total de 250 persones. El dissabte 16 de febrer, el Casal Cívic de Can Parellada va ser l’escenari de l’actuació de Tro. La formació va oferir un concert on va presentar el seu segon treball discogràfic amb composicions dels tres integrants: Pere Miró, Xavi Castillo i Joan Casares. El trio de jazz modern va congregar 170 persones al concert, deu per sota del total de l’aforament.

Dissabte 23 de febrer, el jazz mainstream de Magnolia es va apoderar del Centre Cívic Municipal President Macià, presentant el seu darrer treball discogràfic “This joint’s too hip for me”. La sala del centre cívic es va omplir fins arribar al límit de la seva capacitat, amb un total de 200 persones (100% de l’aforament). Divendres 1 de març va ser el torn del Champian Fulton Quartet, grup liderat per la vocalista originària d’Oklahoma Champian Fulton. Un total de 240 persones van omplir de bat a bat el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, aconseguint novament un 100% d’ocupació. El cicle Jazz a prop es va cloure el dissabte 2 de març, amb el segon dels concerts fets als mercats municipals. Aquest cop va ser el torn d’Oriol Romaní Jazz Cats, concert de jazz tradicional que va atreure fins al Mercat de la Independència de Terrassa un total de 400 persones.

Jazz a prop pretén descentralitzar l’activitat cultural i fer-la accessible a tothom. Alhora, el cicle vol ser una via de captació de nous públics i també un element d’integració i cohesió dels barris on les entitats veïnals del territori col·laboren amb l’organització dels concerts, sobretot ambientant els espais, fent difusió i actuant com a amfitrions dels espectacles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa