MónTerrassa
S’estrena una pel·lícula sobre la figura de Quico Sabaté, rodada a Terrassa
  • CA

S’estrena una pel·lícula sobre la figura de Quico Sabaté, rodada a Terrassa. “Quico Sabaté: sense destí” és el film que es podrà veure el pròxim dilluns, dia 16 de gener, a partir de les deu de la nit per TV3. Dirigit per Sílvia Quer, autora d’obres com “La llum d’Elna“, “La Xirgu o “Laberint d’ombres“, el rodatge va transcórrer a diversos municipis catalans, entre els quals hi ha Terrassa, a més de Cerdanyola del Vallès, Vallgorguina, Granera, Sant Feliu de Llobregat, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni, Castellterçol, Castellar del Riu, Vilobí d’Onyar, i el Catllar.

La pel·lícula és un drama històric fet perquè sigui emès directament a la televisió. Està protagonitzat per Roger Casamajor, que interpreta aquest últim guerriller antifranquista. S’hi poden veure però d’altres rostres coneguts com Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadan, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlus Fàbrega i la terrassenca Carme Pla, dins del repartiment.

De què va la pel·lícula?

La pel·lícula narra les darreres hores de Quico Sabaté, l’últim dels guerrillers antifranquistes sorgits de la Guerra Civil. L’any 1959, quan les principals forces opositores ja havien abandonat la lluita armada, Sabaté i quatre companys van decidir emprendre una perillosa incursió a Espanya travessant rius i muntanyes i perseguits per un regiment de la Guàrdia Civil, una lluita desigual que acaba malament per als protagonistes. Potser en algun racó del seu interior sabien que emprenien un camí sense retorn. El misteri sobre l’objectiu d’aquella missió avui encara segueix viu.

Sabaté és conegut per tothom. És l’enemic públic número u, tal com l’anomena el règim per tal d’atemorir la població, i s’ha forjat una aurèola de ser coratjós i immortal. La policia el tem, els obrers i els pagesos l’admiren, i la CNT el rebutja i li gira l’esquena. La majoria de gent pensa que està desfasat, que no s’adapta als nous temps, que l’acció directa no és el camí, però en el fons també s’alegren que hi hagi algú que faci allò que ells no s’atreveixen a fer. En Quico és un home ple de contradiccions: justicier, idealista o bandoler sanguinari? Per una banda, està convençut del que fa, de la seva causa, per la qual ha de lluitar fins al darrer alè. Per l’altra, malgrat ser un home intel·ligent i lúcid potser ha perdut la perspectiva. Se sent abatut i deprimit. Sap des del principi que la missió serà un fracàs? Li pesa abocar els companys a una mort molt probable?

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a gener 11, 2023 | 15:54
    Ramon gener 11, 2023 | 15:54
    No va ser l'últim guerriller antifranquista. Recordeu Ramon Vila Capdevila, el Caracremada, assassinat l'agost de 1963....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa