MónTerrassa
Estrena del documental sobre Marta Pessarrodona al Cinema Catalunya
  • CA

L’escriptora Marta Pessarrodona serà la protagonista el pròxim dimarts 28 de setembre del documental “Marta Pessarrodona, la donassa poeta”, que es podrà veure al Cinema Catalunya de Terrassa. Serà a dos quarts de vuit del vespre, a la sala principal del carrer Sant Pere, 9, i comptarà amb la seva presència. El film, sota guió i direcció del terrassenc Antoni Verdaguer, repassa la trajectòria de la poesta i traductora. L’entrada és gratuïta i es cal reservar-les escrivint un correu a [email protected]. Caldrà indicar nom i cognoms i el nombre d’entrades que es volen. Les reserves es faran per ordre de petició fins a exhaurir l’aforament.

El documental, produït per ÈGARA produccions audiovisuals i amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, ha comptat amb la participació de l’actriu i directora Rosa Aguado que ha fet la lectura de pomes i la veu en off. Té una durada de 65 minuts i compta amb material d’arxiu cedit per la mateixa Pessarrodona, Canal Terrassa, “Els esnobs” de Guillermina Motta i Òmnium Cultural.

El 2019 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i amb motiu d’aquest esdeveniment se li va fer una entrevista a partir de la qual es basa l’audiovisual. Pessarrodona, nascuda a Terrassa l’any 1941, també ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi el 1997, el Nacional de Cultura, el Prat de la Riba de periodisme i el Rosalía de Castro. A més, a Terrassa s’ha creat recentment el Premi de Poesia Marta Pessarrodona per difondre i donar visibilitat a la poesia escrita i audiovisual.

No és el primer documental que se li ha fet a Pessarrodona. A principis de l’any 2020, es va presentar “El record de les absències”, dirigit per Toni Moreno, en un film encarregat per la Institució de les Lletres Catalanes, en què es pretén desvetllar la intimitat de l’artista, tot mostrant esbossos de la seva vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa