MónTerrassa
Esport i modernisme, una exposició fotogràfica a l’Arxiu Tobella
  • CA

Aquest divendres s’inaugura l’exposició amb motiu de la Fira Modernista “Modernisme i Esport. Dels pioners a la pràctica popular”. La mostra consta de 34 imatges de les primeres imatges de la pràctica de l’esport a Terrassa de diferents disciplines: ciclisme, futbol, hoquei, bàsquet, atletisme, tenis, frontó, gimnàstica, natació, excursionisme, esports de neu…

El Modernisme, moviment artístic i cultural del tombant del segle XIX al XX que va abastar múltiples disciplines i va penetrar profundament en tota la societat europea, es va manifestar un fervent entusiasta de l’esport pel què suposava de progrés, novetat i modernitat.

A partir d’aleshores neixen noves modalitats d’esport, totalment reglamentades, augmenta el nombre d’esportistes i s’inicia la incorporació de dones en algunes disciplines encara que de manera minoritària, també s’observa una proliferació d’associacions i clubs que organitzen la pràctica esportiva. L’esport agafa una nova dimensió entre les classes més benestants i a mesura que ens endinsem en el segle XX, la figura de l’sportman deixa pas a l’esport més popular.

Horaris els dies 8 i 9 de maig. Fira Modernista:

De 10:30 a 13 h i de 18 a 20:30 h

Estarà oberta del 7 al 22 de maig 2021

Horaris: de dimarts a dissabte 18:30 a 20:30h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa