MónTerrassa
Espectaculars murals desconeguts embelleixen edificis de Terrassa
  • CA
A Terrassa, tenim documentats, i signats, quatre edificis amb obres de Julio Bono i Peris, artista plàstic, pintor, escultor i ceramista, que bàsicament va treballar al carrer. Els seus treballs són de gran qualitat i de gran valor, però passen molt desapercebuts per a la ciutadania i, fins i tot, pels experts. L’obra més gran i més completa d’aquest artista que tenim a Terrassa, l’antiga Discoteca Libens, està en un edifici que deixarà pas a 20 habitatges d’entre una i quatre habitacions. Hi ha perill de perdre aquesta gran obra.

Els seus treballs a la ciutat

L’antiga Discoteca Libens, a la Carretera de Martorell (cantonada carrer d’Arquimedes, de lany 1978, decorada amb motius geomètrics i al·lusius a la música.

Discoteca Libens | Joan Manel Oller

!--akiadsense-->

Els Edificis de pisos Dacosta 1 i Dacosta 2, carrer Doctor Salvà, 30 i 39 de lany 1976?, el primer, amb dos plafons, el superior, de forma circular, amb onades i l’inferior amb el lema “CICLO” amb figures humanes; i el segon, amb el lema “MOMENTO” de motius geomètrics i una figura humana.

Edificis de pisos Dacosta | J. M.O.

!--akiadsense-->

Edificis de pisos Dacosta | J. M.O.

!--akiadsense-->

La Mecànica Egarense, S.A. al carrer Joan Mompeó, 35, decorada amb motius sobre a la indústria mecànica.

Carrer de Joan Monpeó, 35 | Google Maps

!--akiadsense-->

L’edifici cantonada Alexandre Bell i Isaac Peral, de lany 1972, amb la representació d’un paisatge amb arbres i dues figures humanes.

Mural davant de l’escola Isaac Peral | L.T.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa