MónTerrassa
Es crea un abonament per accedir a 29 museus i monuments tot un any sense límits

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, organisme que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat, ha presentat aquest dijous la iniciativa ‘De Bat a Bat’, un nou abonament que permet accedir de forma il·limitada, durant un any, i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona arreu del territori català. El programa s’ha presentat amb una acció al passeig Lluís Companys de Barcelona, amb cinc portes que convidaven a descobrir alguns d’aquests espais. L’acció es farà pròximament a Girona, Tarragona, Lleida i Terrassa.

La targeta es presenta en modalitat individual (30 euros), d’ús personal i intransferible, o multipersonal (70 euros), que permet l’entrada amb tres acompanyants, ja siguin amistats o familiars.Les persones de 65 anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d’Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de 25 euros en la modalitat individual i 60, en la multipersonal. La targeta s’acompanya d’un desplegable, un mapa que té referenciats els 29 equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. Entre els equipaments que es poden visitar n’hi ha nou a la demarcació de Girona, deu a la de Barcelona, vuit a la de Tarragona i dues a la de Lleida.

En concret, a Girona són el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Farga Palau; la Canònica de Santa Maria de Vilabertran; el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes; l’estudi taller Carles Fontserè; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona; l’Antic Hospital de Santa Caterina a Girona; el Museu d’Art de Girona, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya- Ullastret.

A Barcelona són la Casa Museu Rafael Casanova; la Casa Museu Prat de la Riba; el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; el Museu d’Història de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona; el Museu de la Ciència i de la Tècnica – Museu del Ciment; el Castell de Cardona; el Castell de Claramunt; el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Museu de la Colònia Sedó, i el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Olèrdola.

A Tarragona són el Reial Monestir de Santes Creus; la Cartoixa d’Escaladei; el Castell Monestir d’Escornalbou; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Conjunt monumental de Centcelles; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Vil·la romana dels Munts; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Museu i necròpolis paleocristianes; el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona – Tinglado 4, i el Castell de Miravet.

Finalment, a Lleida, els equipaments que formen part del conjunt al qual dona accés la nova targeta són el Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros del Cogul i el Convent de Sant Bartomeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa