MónTerrassa
L’English National Ballet, a la gala d’homenatge a la dansa a Terrassa
  • CA

Els solistes de l’English National Ballet, Fernando Carratalá i Emma Hawes, formen part dels artistes convidats a la gala internacional d’homenatge a la dansa que organitza la Factoria Cultural de Terrassa. La gala tindrà lloc el dissabte 23 d’abril a les 20:00h a LaFACT Cultural.

Seguint l’èxit de les anteriors edicions, LaFACT convida a grans figures de la dansa per mostrar el seu talent en un escenari que també donarà l’oportunitat de veure noves generacions de ballarins emergents que s’han obert camí en l’escena nacional i internacional. Tots ells actualment ballen a les cases de la dansa més prestigioses del món formant part del seu elenc o com artistes invitats. Un programa divers que ens permetrà gaudir dels diversos estils de la dansa, amb l’elegància i l’excel·lència tècnica com a eix denominador.

En la present edició, el públic podrà gaudir del talent dels solistes de l’English National Ballet Fernando Carratalá i Emma Hawes. L’alicantí Carratalá va inciar la seva carrera a la companyia Víctor Ullate i Hawes al Ballet Nacional de Canadà. El cubans Miguel Rodríguez i Leandro P.Sanabria, amb una trajectòria artística al Ballet Nacional de Cuba i a diversos teatres europeus, interpretaran un pas de dos coreografiat pel sevillà Iván Delgado, qui també serà present a la gala com a ballarí.

A la gala veurem de nou l’acurada tècnica de Sergio Bernal, amb una carrera forjada al Ballet Nacional de España i ara artista invitat a grans gales internacionals. Bernal donarà un toc flamenc a la gala amb la interpretació d’un solo d’aires espanyols. Jamal Callender, fundador de Barbados Dance Project, coreògraf i professor convidat a Ailey II i actualment del PAR en Dansa, interpretarà també un solo coreografiat per ell mateix, el Gloria de Vivaldi. A la segona part pujarà de nou a l’escenari amb la ballarina italiana Chiara Dal Borgo, ara mestra de ball a al Teatre Nacional de Mannheim (Alemanya) i al Teatre de Lucerna (Suïssa).

La ballarina italiana, Giada Rossi, solista de la Compañía Nacional de Danza, també hi participarà interpretant una peça d’El llac dels cignes i un pas de dos de Carmen amb Sergio Bernal. Rossi ha estat ballarina del Royal Ballet Company, el Birmingham Royal Ballet i de l’Òpera Nacional de Burdeus. La gala també comptarà amb un petit tast del treball d’alumnes del Programa d’Alt Rendiment en Dansa de LaFACT Cultural, el PAR en Dansa. Marili Talieri, Céline Serverius i Pablo Goethals representaran un pas de tres i Clara Panizzon farà un duet contemporani amb Jamal Callender.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa