MónTerrassa
Els invents del geni Leonardo da Vinci ja llueixen a Terrassa
  • CA
Espectacular recreació d’una de les obres més emblemàtiques de Da Vinci | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

GALERIA DE FOTOS de l’exposició al mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull fins al mes de juny del 2017 l’exposició Leonardo da Vinci. El geni i els invents, una producció italiana dedicada als enginys més destacats de l’artista i inventor renaixentista.

En la mostra s’exposen 40 màquines i enginys ideats per Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs del geni italià. S’han reproduït de manera fidedigna i amb els materials propis de l’època alguns dels seus ginys més notables, creats sobretot per intentar fer més senzilla la vida de les persones. Aquestes obres van ser dissenyades entre 1482 i 1510.

La finalitat de l’exposició és donar a conèixer la figura de Leonardo da Vinci no només com a pintor i escultor, sinó com a home del Renaixement, amb una visió panoràmica i dinàmica del món. I amb un saber transversal que reunia totes les disciplines de l’època. L’exposició s’exposa des de 2009 de forma permanent a Roma, al Palau de la Cancelleria. La mateixa mostra en format d’exposició itinerant és la que arriba per primera vegada a Catalunya i Espanya al mNACTEC, després d’haver recorregut diverses ciutats del món com Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai.

Com a novetat, la mostra al mNACTEC incorpora hologrames a l’espai expositiu, mostrant d’aquesta manera la seva aposta per l’ús de les noves tecnologies. Els hologrames implementats s’utilitzen com a complement al recorregut de l’exposició i aporten una experiència única sensorial al visitant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa