MónTerrassa
El teatre independent i El Globus, en una mostra a Terrassa
  • CA
Cartell de la mostra | Cedida

!--akiadsense-->

Aquest dimarts, dia 24 de gener, a les set de la tarda tindrà lloc una exposició sobre El Teatre independent a Terrassa. El Globus, abans i després, comissariada per Guillem-Jordi Graells. La mostra es podrà veure al vestíbul del Teatre Alegria fins al 8 de febrer.

La companyia El Globus, i els precedents dels que va sorgir, els grups Sis x Set i Skunk, són una de les realitats més significatives del “teatre independent”, que després d’aparèixer a Barcelona els primers anys 60 del segle XX, es va escampar ben aviat per comarques. Ben aviat es van consolidar dos grups que confluïren a primers anys 70 en una companyia ambiciosa pel seu repertori, rigorosa en la seva feina i que atreia públic més enllà de l’àmbit local, convertint cada estrena en una obligada peregrinació a Terrassa per a tots els amants del bon teatre.

En l’origen del Centre del Vallès de l’Institut del Teatre, El Globus n’esdevé la companyia de la que sorgeixen professors i que dóna oportunitats als alumnes, fins que el 1986 esdevé el Centre Dramàtic del Vallès, predecessor de l’actual Centre d’Arts Escèniques de Terrassa-CAET. L’exposició recull aquesta trajectòria durant gairebé tres dècades, entre els anys 1964 i 1992, amb tots els espectacles estrenats, a través de fotografies, quan ha estat possible localitzar-les, i de la seva modèlica línia gràfica, amb breus textos dels principals responsables d’aquella aventura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa