MónTerrassa
El Sr. Edi homenatja 12 músics cèlebres al cartell del Festival Jazz Terrassa
  • CA

El dibuixant Sr.Edi és l’autor del cartell oficial de l’edició 2017 del Festival de Jazz Terrassa, que tindrà lloc del 15 de març al 2 d’abril. La composició ret homenatge als més de 800 músics que l’artista i soci històric d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, entitat organitzadora del certamen a través del col·lectiu Jazz Terrassa, ha dibuixat a llarg de la seva vida. “Gràcies als concerts de la Jazz Cava he pogut dibuixar i conèixer uns vuit-cents músics”, afirma.

En la selecció pel cartell de l’artista matadeperenc es poden veure una dotzena de músics, cadascun amb els diferents instruments d’una jazz band o big band. Les 12 caricatures són de músics cèlebres que han passat ja a formar part de la història del jazz: Charles Mingus (contrabaix), St. Louis Jimmy (harmònica), Chet Baker (trompeta), Kid Ory (trombó), Mahalia Jackson (veu), Paul Desmond (saxo), Tete Montoliu (piano), John Coltrane (saxo), Wes Montgomery (guitarra), Dave Brubeck (piano), George Lewis (clarinet) i Art Blakey (bateria). El cartell compte amb el grafisme de Nexe Disseny Gràfic i Comunicació i presidirà la campanya promocional de la present edició del festival vallesà.

L’afició del Sr. Edi -Eduard Torres Crusat- per la música i especialment pel jazz ve de lluny. “Podria dir-se que vaig néixer escoltant música de jazz, ja que el meu pare era un fanàtic de Louis Armstrong”. I l’Edi, amb només onze anys, ja va tenir l’oportunitat d’escoltar “Sachtmo” en directe a Barcelona. “Aquell concert em va marcar molt i va ser de gran influència al llarg de la meva vida”, recorda. Atès que l’afició del Sr. Edi era dibuixar, en feia les caricatures dels músics mentre actuaven. Amb el seu amic Tono Aymerich –músic i gran aficionat al jazz- anaven als concerts del Festivals de Jazz que es feien al Palau de la Música Catalana i en acabar s’emportaven els músics en un “sis-cents” fins al Jamboree on organitzaven jam sessions fins ben entrada la matinada.

Cartell del 36è Festival de Jazz Terrassa | Jazz Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa