MónTerrassa
El “Jazz al Parc” posa punt i final als concerts del 41FJT a Terrassa
  • CA

L’edició num. 41 del certamen internacional Festival Jazz Terrassa afronta els darrers dies de concerts amb dues convocatòries d’interès. D’una banda, la peculiar associació de tres prestigiosos guitarristes en el darrer concert a la Nova Jazz Cava, i d’altra, la cloenda del certamen amb un doble programa matinal, a l’entorn de la Masia Freixa del Parc de Sant Jordi.

Concebut l’any 2009 per congregar en un mateix escenari una selecció dels millors guitarristes de jazz actuals, el projecte Guitar Conference: Ulf Wakenius · Mark Whitfield · Christian Escoudé reuneix a tres prestigiosos guitarristes. L’aclamat músic suec Ulf Wakenius, membre entre d’altres, del quartet de Niels-Henning Ørsted Pedersen, l’arrelada tradició afroamericana de Mark Whitfield i el músic francès de jazz bop Christian Escoudé. Estaran recolzats pel magnífic músic italià dominador del so Hammond, Alberto Marsico en el seu debut al Festival i el bateria Mourad Benhaummou, una de les descobertes de l’anterior edició amb una aportació espectacular al trio de Lew Tabackin.

Jazz al Parc, per segon any

L’organització del Festival manté com a cloenda, i per segon any consecutiu, el Parc de Sant Jordi amb un doble concert a l’espai central de l’històric parc urbà, a l’era de la Masia Freixa. La cita gratuïta i de caire popular proposa els concerts d’Elisabet Raspall Quintet i Professor Cunningham and his Old School.

Amb una dilatada trajectòria, la compositora Elisabet Raspall s’ha convertit en una de les pianistes més sol·licitades de l’escena musical catalana. El seu jazz elegant, sincer i càlid reflecteix la seva capacitat creativa que la vilanovina expressa fluidament en d’altres gèneres i disciplines. El lirisme del trompetista ullastrellenc Benet Palet, el virtuós guitarrista Dani Pérez, el solvent contrabaixista Jordi Mestres i l’experimentat bateria Marc Miralta són les peces que encaixen el quintet que l’acompanya.

A continuació, Professor Cunningham and his Old School oferirà amb una energia inigualable, un repertori que va des del swing fins al soul i el rhythm and blues. La banda està liderada pel vocalista australià Adrian Cunningham, multiinstrumentista amb un domini fluït dels saxos, el clarinet i la flauta i que acumula 10 àlbums com a líder.

Aperitiu musical de Josep Ma. Farràs a la BCT

Sota el títol “Una volta pel món del jazz: la trompetaa càrrec de Josep Maria Farràs” l’entranyable trompetista terrassenc oferirà dissabte 26 (12 h) al pati de la Biblioteca Central de Terrassa un petit tastet musical amb un recorregut pels principals trompetistes del món del Jazz. En cas de pluja, l’acte es traslladarà a la sala d’actes de la BCT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa