MónTerrassa
El disseny de Bakoom per al Premi Marta Pessarrodona guanya tres Premis LAUS
  • CA

Elixir Poètic, amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa, va impulsar aquest mes d’abril el Premi de Poesia Marta Pessarrodona. Un guardó en homenatge i reconeixement a la figura de la poeta, narradora i crítica literària terrassenca, guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. El Premi de Poesia Marta Pessarrodona està destinat a Joves d’entre 16 i 30 anys i tindrà dues modalitats: Un guardó de poesia escrita i un de videopoesia.

El disseny del nou Premi ha anat a càrrec de l’estudi Bakoom. I ha obtingut ampli reconeixement ja que recentment ha guanyat fins a tres Premis Laus, fent podia a les categories de: logotip (plata), identitat corporativa petita empresa (bronze) i identitat corporativa animada (bronze).

Des de l’estudi manifesten que el disseny venia motivat perquè “entenem la poesia com una manera d’emprar qualsevol llenguatge artístic en accions, situacions o objectes que inspiren sensacions, estats, bellesa, nous punts de vista o noves relacions entre conceptes. Així, sense especificitat temàtica, la poètica d’un llenguatge o d’una obra d’art té a veure amb la síntesi i l’associació. Per treballar-hi, ens vam basar en l’obra d’artistes i poetes, analitzant els seus cal·ligrames, per entendre millor la poesia des d’una vessant gràfica”, i afegeixen que “vam proposar la creació d’un cal·ligrama amb el nom del concurs, utilitzant una tipografia neutra que ressaltés les virtuts de la construcció. El logotip forma part d’una poesia més extensa, de la qual n’extreiem un dels seus versos. El logotip principal creix per a crear una figura circular completa. Amb aquesta poesia visual descrivim el cognom de la poeta, Pessarrodona, i simbolitzem el Premi / medalla d’el concurs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa