MónTerrassa
Dues entitats de Terrassa, a l’Aplec Internacional Adifolk a l’Alguer
  • CA

La 33a edició de l’Aplec Internacional Adifolk, que aquest 2021 se celebra a la ciutat italiana de l’Alguer, comptarà amb la participació de dues entitats de Terrassa: l’Esbart Egarenc el Social i el Drac Baluk. Cobles, bastoners, esbarts, geganters, colles de foc… i un llarg etcètera formaran part de la comitiva catalana formada per més de 800 persones de 40 entitats d’arreu del Principat que es desplaçaran fins a Sardenya amb la intenció de promocionar la cultura catalana.

L’any passat, a causa de la pandèmia, el festival va haver de celebrar-se de manera online i aquest any, gràcies a la millora de la situació, s’ha pogut recuperar la presencialitat. L’últim cop que es va fer presencial va ser el 2019 a la ciutat danesa de Copenhaguen. Cal recordar que el lliurament dels premis Adifolk 2020 van tenir lloc justament al teatre El Social de Terrassa. Així doncs, les dues entitats terrassenques seleccionades viatgen aquest dijous cap a la capital sarda, la qual s’omplirà de cercaviles, actuacions, exposicions i moltes altres activitats durant tot el mes de setembre. Aquest cap de setmana és el torn, coincidint amb les festes de Sant Miquel, de la participació de l’Esbart i el Drac, i ho faran amb una desena d’actuacions diferents.

Amb moltes ganes

Des de l’Esbart Egarenc expliquen que la participació a Adifolk “és una gran oportunitat pels grups de cultura popular de tornar a la normalitat després d’un any i mig de conviure amb la pandèmia. També per fer lluir la dansa i la tradició catalana en un escenari molt atractiu”. No és la primera vegada que l’entitat d’El Social participa en l’aplec, ja hi van ser el 2018 a Perpinyà, on van ser escollits finalistes del premi Grup de l’Any. En l’edició d’aquest 2021, actuaran el dia 25 de setembre amb altres grups de dansa tradicional amb un repertori del Cos de Dansa de 4 balls amb música en directe.

Per la seva banda, el Drac Baluk afronta amb moltes ganes aquesta ocasió de mostrar el seu art a Itàlia ja que serà la seva primera gran actuació després de la Festa Major de Terrassa i de Ca n’Aurell. Passat l’estiu havien d’actuar justament la setmana passada dins de la Riuada del Districte 4, però les condicions meteorològiques ho van impedir. L’entitat terrassenca s’ha preparat diverses enceses especials per a la gran nit de foc, i caurà alguna sorpresa més. Pau Gerona, membre del Drac Baluk, ha explicat que “hem fet un gran esforç per anar el màxim preparats possibles. Anirem a l’Alguer amb una vintena de membres per difondre la cultura tradicional del foc, teixir relacions amb altres entitats, i sobretot gaudir de l’experiència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa